Finansloven tørres af på ansatte

Der er god grund til at frygte, at de offentlige ansatte må bløde for en besparelse på 2,2 mia. kr., som regeringen har fået vedtaget i forbindelse med finansloven. Det sker enten via tempoopskruninger eller fyringer.

Det mener forbundet 3F i hvert fald:
– Det er dybt bekymrende, at finansministeren med et pennestrøg i form af en “tekstanmærkning” til finansloven kan luske en besparelse på 2,2 milliarder kroner ind , siger Ellen Lykkegaard, der er formand for den offentlige gruppe i 3F .

Baggrunden for besparelserne er, at kommunerne i forbindelse med strukturreformen (!) samt tvungen indfrielse af regeringens løfter over for ældre og børn er pålagt merudgifter for 2,2 mia. kroner for 2006. Med vedtagelsen af finansloven fik finansminister Thor Pedersen (V) samtidig lov til at skære i kommunernes bloktilskud, hvis de ikke selv reducerer udgifterne.

Såfremt kommunerne ikke vælger serviceforringelser, er der kun de ansatte tilbage til at betale:

– Borgerne har en forventning om mindst den samme service efter kommunesammenlægningerne.
Dertil kommer de ændringer og forandringer, som strukturreformen medfører, og hvis afledte udgifter stort set ikke finansieres på grund af skattestoppet. Hvis alt det skal gå op i en højere enhed, er der kun én taber: Det er de offentligt ansatte, der enten bliver presset med fyringer eller gennem tempoopskruning
, frygter Ellen Lykkegård.

Formand for Kommunernes Landsforening, Gedved-borgmester Eigil W. Rasmussen (V), har indtil videre nægtet at være med til at bede kommunerne genåbne budgetterne for 2006, når det sker med ”en pistol for panden” i form af truslen om at blive trukket i bloktilskud.

Netavisen 22. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater