FOA: Lønefterslæb skal dækkes

Af Fagligt Fælles Forbund (FOA) den 15. februar 2008

Hvis der skal blive et KTO-forlig, som alle organisationer er med på, skal de kommunalt ansatte have dækket det lønefterslæb, de har i forhold til de privat ansatte, siger FOAs formand Dennis Kristensen efter dagens forhandling mellem KTO og KL.

“Efterslæbet er ikke gigantisk, men det er der. For en social- og sundhedshjælper betyder det, at lønnen i dag skulle have været 4.500 kr. højere om året, hvis hun skulle have haft præcist den samme lønudvikling, som de privatansatte har haft siden 1996. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at dette hul er opstået. Derfor tror jeg også, at udbetaling af efterslæbet bliver den krumtap, som kan få et KTO-forlig, der omfatter alle organisationer, til at komme i hus,” siger han.

”En anden forudsætning for et forlig er, at de offentligt ansatte får kompensation for de seneste års gigantiske vækst i fryns og personalegoder på det private område,” tilføjer FOAs formand.

“Kan vi på mandag indgå et fælles KTO-forlig, så vil vi være nået i gennem 1.etape af vejen frem til en afslutning af overenskomstforhandlingerne uden konflikt. 2. etape vil handle om de enkelte organisationers egne forhandlinger for egne medlemsgrupper, som skal sikre reallønsfremgang oven på den reallønssikring, som et KTO-forlig skal sikre,” siger han.

Om muligheden for forlig på FOAs eget område siger Dennis Kristensen:

“Om alle organisationer efterfølgende også kan opnå forlig ved deres egne forhandlinger er endnu uklart – i det mindste på FOAs område, hvor det endnu ikke er muligt at se omridset af de lønforbedringer, som skal lægges oven på et KTO-forligs generelle lønstigninger.”

Netavisen 18. februar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater