Folkebevægelsen mod EU støtter havnearbejdernes kamp mod EU-direktiv

“Havnearbejdernes kamp mod det EU-havnedirektiv, der vil betyde, at rederne vil kunne lade søfolk fra eksempelvis 3. verdenslande stå for losningen af deres skibe, er en principiel kamp for at arbejde i Danmark udføres efter danske overenskomsters vilkår.” udtaler Landssekretær for Folkebevægelsen mod EU, Poul Gerhard Kristiansen.

Folkebevægelsen mod EU ser EU’s havnedirektiv som endnu et eksempel på, at det i stigende grad er EU, der vil regulere arbejdsvilkårene i Danmark og ikke længere arbejdsmarkedets parter. At det så i dette tilfælde yderligere vil betyde, at vi nu i værste fald skal være vidner til, at mennesker i danske havne skal udføre arbejde til en 3. verdens løn, mens dem der tidligere udførte arbejdet til en anstændig løn og på anstændige vilkår mister dette arbejde, gør kun sagen endnu mere uappetitlig.

“Folkebevægelsen mod EU har intet mod, at mennesker fra andre lande end Danmark arbejder her i landet, men disse mennesker har krav på at have løn- og arbejdsvilkår som minimum følger den gældende danske overenskomst. De skal ikke tvinges til at være løntrykkere med EU-accept” slutter Poul Gerhard Kristiansen.

Netavisen 26. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater