Undergravning af fleksjobberes løn- og arbejdshold underkendt

Arbejdsretten har kendt de statslige/offentlige arbejdsgiveres kyniske udnyttelse af folk, der er ansat i fleksjob, som 2.-rangsarbejdere på forringede løn- og arbejdsvilkår vilkår for overenskomststridig. De overenskomstmæssigt aftalte løn- og arbejdsforhold gælder både for fleksjobbere og fastansatte.

HK/Stat har netop vundet en sejr over de offentlige arbejdsgivere ved Arbejdsretten. Mulighederne for at ansætte folk i fleksjob på meget ringere løn- og arbejdsmæssige vilkår end de fuldtidsansatte statsansatte er blevet klart forringet. Arbejdsretten i en nylig dom har fastslået, at “udgangspunktet for aflønning af personer ansat i fleksjob er den overenskomstmæssige løn”.
Finansministeriet er blevet påbudt at præcisere de gældende regler for ansættelse af fleksjobbere i et protokollat for at sikre, at fleksjobbernes overenskomstmæssige rettigheder overholdes.
De offentlige arbejdsgiveres mulighed for kynisk at udnytte fleksjobberne som en billig arbejdskraft og for at erstatte fastansatte med folk i fleksjob på forringede løn- og arbejdsforhold har dermed lidt et væsentligt tilbageslag. Opfattelsen og behandlingen af fleksjobbere som 2.-rangsarbejdere har lidt et knæk, hvilket hilses velkomment af formanden for HK/Stat.
Han opfordrer de offentlige arbejdsgivere, herunder kommunerne, til i et større omfang at inddrage fagforeningerne, når de ansætter folk i fleksjob, så det sikres, at de overenskomstmæssige forhold er i orden.

Netavisen 18. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater