LO bygger nyt hovedsæde

Samtidigt med at Willy Strubes gardinsag og vinklub er blevet oprullet, har LO oplyst, at de vil bruge 150 mio. kroner på et nyt hovedsæde. Det skal naturligvis placeres på den mondæne Havnestad på Islands Brygge og forventes færdigt i sensommeren.

LO meddeler på betryggende vis, at huset naturligvis afregnes kontant og ikke vil medføre kontingentstigninger. LO har altså fundet en pæn formue, som aldrig eksisterer, når medlemmerne konflikter. Forklaringen er, at de henter kapitalen fra afhændelse af nuværende ejendomme OG resten fra formuen.

LO beskriver selv det nye hus – eller palæ – således:
“Huset bliver på 5.000 kvadratmeter – 500 mere, end LO´s 160 medarbejdere råder over i dag på Rosenørns Alle. Det drejer sig imidlertid ikke så meget om at skaffe mere plads, som at skabe et udviklende og kreativt arbejdsmiljø, der vil understøtte de nye arbejdsformer, som bliver fremtiden i LO. Arbejdsformer, som skal styrke kvaliteten og brugbarheden af LO´s arbejde. En sådan indretning har det ikke været muligt at lave i LO´s nuværende lokaler.”

Det kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på enhver LO-arbejder, at landsorganisationen dels bruger 150 millioner kroner på et nyt Hovedsæde og dels, at de “skabe et mere udviklende og kreativt arbejdsmiljø”. Få vil naturligvis drømme om, at LO nu vil begynde at varetage medlemmernes interesser; men de fleste spørger sig selv om, hvad de nu har gang i. Det er i hvert fald de færreste, der er i tvivl om, at Hovedsædet er et nyt prestigeprojekt, der risikerer at gå samme vej som LO´s hoforgan “Det fri Aktuelt”, der også blev placeret ved havnefronten.

Netavisen 9. januar 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater