Toget kører . . .

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

VC-regeringen lægger minsandten ikke skjul på deres hensigter. Det er arbejdsgivernes, monopolernes og de multinationales ønskeregering. Der bliver givet klækkelige skattelettelser til et i forvejen forkælet erhvervsliv og dets aktionærer.
Men gaveregnen har en bagside. Den skal betales, og det er resten af befolkningen udset til at skulle. Regeringens politik er en fjendsk politik overfor børn, ungdom, ældre, fremmede og arbejdere.
Arbejderklassen udgør et særligt kapitel i VC og Dansk Folkeparti´s sorte politik. Det handler om angreb på vore levevilkår, vores kampmuligheder og -kraft. Det handler om angreb på vore organisationer. Regeringen har indledt et generalangreb på hele arbejderklassen; – på arbejdspladserne eller i køen dertil.

Sigtet mod at afskaffe eksklusivaftalerne, løsrivelse af A-kasserne fra fagbevægelsen, undermineringen af arbejdsmiljøet, indgreb mod de eksisterende overenskomsters deltidsbestemmelser, udvidelse af “Unge”-ordningen, drastisk beskæring af den aktive arbejdsmarkedspolitik, angreb på mindstelønnen udtrykker til fulde regeringens retning, formål og hensigt.
Skulle nogen have tvivlet på regeringens handlekraft, blev det understreget, da finansloven bebudede fyring af 5.000 offentligt ansatte:
Det handler om et generalangreb på dansk arbejderbevægelse!

Angreb af den karakter kræver modstand. Aktiv modstand. Det kræver kamp i den maksimale bredde. Situationen kræver mobilisering og samling. Der er ikke behov for snakkeforummer, der afventer næste Folketingsvalg om 4 år. Der er heller ikke brug for en fortsættelse af Nyrup´s politik, der omgjorde et NEJ til EU til et JA, – der reducerede dagpengeretten fra syv til et år, – der greb ind i overenskomstkonflikten 1998, – der førte Danmark i krig.
Hvad der er brug for, er hvad der er gang i. Overalt i landet samles, dannes og genoplives tillidsmandsringe og -netværk. På tværs af brancher og virksomheder har tillidsrepræsentanter på en lang række større virksomheder indenfor CO-Industri dannet et landsdækkende netværk, som har taget initiativ til en fælles erklæring, der tager regeringens handske op.. De lægger ikke fingrene mellem, når det handler om angrebet på overenskomsternes deltidsbestemmelser:

“Regeringens lovforslag om deltid vil fratage tillidsmænd og lønmodtagere ret til at forhandle om arbejdstiden…….
Man kan ikke forestille sig et voldsommere indgreb i et menneskes og en families eksistensgrundlag. Vi opfordrer på det skarpeste regeringen til at droppe lovindgrebet. Vi har en overenskomst med fire års fredspligt. Det bliver interessant at se, om regeringen kan sikre ro – helt ro – på arbejdsmarkedet.”

Tillidsrepræsentanterne på de omkring 100 større arbejdspladser har givet signalet. Det er ikke til at underkende. Harmen er der. Kampviljen er der. Toget kører. Det kan snakkeforummer ikke ændre på. Vi skal kende vores besøgelsestid!

Ved at smede lænkerne i arbejderklassen indbyrdes sammen med unge, ældre, indvandrere og alle øvrige ramte grupper, opnår vi det folkeoprør, der gør os i stand til at sætte vore krav igennem.
Den styrke vil kunne trodse VC-regeringen, den socialdemokratiske variant og EU-diktater.
Det må tage den tid, som det tager; men lad os starte den aktive modstand nu. Lad den blive synliggjort. Kræfterne længes efter at blive frigjort.
Den aktive del af dansk arbejderbevægelse har fingeren på aftrækkeren.
Det landsdækkende tillidsmandsmøde i Silkeborg den 1.marts må imødekomme kravene om aktiv modstand!

27. februar 2002

Kommunistisk Politik 5, 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater