‘Freedom Flotille III’ afsejlet fra Købehavn: Bryd blokaden – åben Gaza Havn

På sin vej mod Gaza lagde det Skandinaviske skib ‘Marianne af Göteborg’ til i København med 5 danske delegerede med om bord. Gaza Havn og Gaza Striben er i øjeblikket udsat for en blokade, der bl.a. betyder at nødhjælp ikke når frem. Inden afsejlingen bliver der holdt pressekonference og støttekoncert på Islands Brygge.

Fotos: Erling Skov Madsen

Free Gaza skrev i deres pressemeddelelse:

Marianne sejler som et af flere skibe i ‘Freedom Flotille III’. Flotillen er en fredelig og ikke voldelig aktion for at bryde den illegale og inhumane blokade af Gaza Striben.

Marianne er ikke et lastskib og har en begrænset last af solcellepaneler og medicinal udstyr. På sin vej til Gaza vil Marianne lægge til i flere europæiske havne.

På strækningen fra Sverige til Danmark består den danske delegation af Haifaa Awad og flere politiske profiler og kunstnere.

Haifaa Awad udtaler: “På torsdag sejler jeg med skibet fra Malmø til København for at udvise min støtte til Gazas civilbefolkning. Krige og flere års blokade i verdens største åbne fængsel, Gaza, har sat makabre spor i menneskehedens historie. Men den latente aggression viser sig også som et forkrøblet sundhedssektor, mangel på medicin og nødhjælp, en aggression der fratager palæstinensere retten til liv.”

Efter syv års ulovlig blokade af Gazastriben sejler Flotillen igen på invitation af det  palæstinensiske civilsamfund. Bombardementerne i sommer kostede 2.200 mennesker livet, sårede 10.000 og ødelagde 10.000 hjem.

Genopbygningen vurderes at koste omkring 5 mia. US$. I april i år har Gaza kun modtaget 26,8% af de 3.5 milliarder US$, som det internationale samfund har lovet til genopbygning efter ødelæggelserne og det fysiske byggearbejde er knapt i gang på grund af Israels illegale blokade. 

Den eneste vej ud af den menneskeskabte katastrofe er en ophævelse af blokaden, ophør med den kollektive afstraffelse og en åbning af Gaza havn mod omverdenen.
Uden retfærdighed ingen værdighed.

Læs mere hos Free Gaza Danmark

 

 

Netavisen 18. maj 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater