T-shirt-sag danner international præcedens

Af Fighters + Lovers, Danmark

Onsdag den 3. september starter retssagen mod Fighters+Lovers i Østre Landsret, København. Syv T-shirt-aktivister er tiltalt efter terrorparagraffen, som kan give op til 10 års fængsel. I december 2007 blev samtlige T-shirt-aktivister frikendt i Københavns Byret, og de er nu parate til at give Justitsminister Lene Espersen, der personligt rejste tiltalen, endnu et nederlag.

Frikendelsen af de syv danskere har indtil videre dannet præcedens i Europa, hvor spansk ret i disse dage bruger frifindelse i en lignende sag om solidaritet med den colombianske befrielsesbevægelse FARC.

“FARC og PFLP er legitime frihedsbevægelser der kæmper mod udemokratiske regimer”, siger Ulrik Kohl, der er terrortiltalt. “Vi støtter FARC og PFLP, ligesom andre støttede ANC i Sydafrika i 1980´erne. Vi regner med, at Landsretten stadfæster, at solidaritet med disse bevægelser ikke er en forbrydelse”, udtaler Ulrik Kohl.

Fighters+Lovers´ mål er at forsvare de demokratiske rettigheder herhjemme og den ret til solidaritet, som danske fagforeninger og solidaritetsbevægelser i mange år har udøvet, og som de danske terrorlove angriber. F+L´s første kampagne skulle støtte en radiostation i Colombia drevet af FARC og et plakatværksted i Palæstina drevet af PFLP – projekter for ytringsfrihed og dialog, som en vej ud af de blodige konflikter, der hærger både Colombia og Palæstina.

Ny kollektion: “Age of liberation”

Fighters+Lovers fejrer retssagens start ved at lancere en ny kollektion af t-shirts, tørklæder og parfume med titlen “Age of Liberation”. Denne gang går overskuddet til menneskerettighedsadvokater i Colombia og Palæstina. Advokaterne yder retshjælp til mennesker, der i kampen for demokrati og frihed bliver ramt af uretfærdige terrorlove.

“Vi glæder os til Landsretten”

“Vi forsvarer ytringsfrihed og demokrati, og vi ser frem til at vinde over Lene Espersen endnu engang”, siger Katrine Willumsen, som også er terrortiltalt.

“Jeg er glad for, der trækkes en grænse for, hvor mange indskrænkninger af vores frihedsrettigheder, vi skal acceptere i Danmark, bare fordi vores regering blindt følger USA i krigen mod terror”, siger Katrine Willumsen.

Tid og sted

Retssagen løber over syv dage, og domsafsigelsen er planlagt til den 11.september. Retsmøderne er åbne for offentligheden og foregår i Østre Landsrets 3. afdeling, Bredgade 59, København, fra kl. 9.30.

Netavisen 3. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater