München “sikkerhedskonference”: Send flere våben til Ukraine – producer flere våben

“Sikkerhedskonferencen” i München har siden 1965 været et årligt træf for vestlige imperialistmagter, hvor de diskuterer strategi, aktuelle krige og udspyr krigspropaganda. I år gik konferencens ’ærespris’ til Finland for deres optagelse i NATO. Mette Frederiksen, der deltog på konferencen tager selv prisen som en af verdens mest krigsliderlige statsledere – og meget passende holdt hun festtalen. Ligesom hun tog første spadestik til en ny tysk ammunitionsfabrik og stod på konferencen som indpisker for at kaste endnu flere milliarder ind i krigen i Ukraine og opruste Europa – både gennem NATO og EU. Udenfor konferencen demonstrerede flere tusinde krigsmodstandere og dannede menneskekæde omkring bygningen.


På konferencen var Mette Frederiksen makkerpar med Hilary Clinton, der med Trumps udtalelser om ’at lade Putin gøre som det passer ham’ som trumf kunne piske oprustning og våbenproduktion op i EU:

– Han vil tage os ud af Nato. Selv om Kongressen har vedtaget en resolution om, at han ikke kan uden dens støtte. Men han vil bare stoppe betalingen, så vi kun er medlem af navn, udtalte Clinton.

Selvfølgelig planlægger en amerikansk præsident ikke at trække USA ud af NATO, der er oprettet som instrument for USA-imperialismen. Det drejer sig om at opruste Europa og få europæerne til at betale og ifht det kommende præsidentvalg at spille på krigstrætheden og krigsmodstanden i den amerikanske befolkning.

Konferencen lå lige op til 2-årsdagen for krigen i Ukraine, d. 2. marts. Det var da også Vestens interesse i denne krig der var hovedpunktet på konferencen. Der skal fuld tryk på våbenproduktionen og våbentilførslen til krigen. Der også er ensbetydende med en kæmpe statsstøtte til våbenindustrien.

– Jeg vil gerne understrege, at på lørdag bør der være nye leverancer. Nye donationer. Militært udstyr til Ukraine frem for flere ord. Ord vil ikke løse denne situation, sagde Mette Frederiksen – og understregede hvordan Vesten skulle indlemme sit erobrede land, at ’vi’

– på kort sigt bør give Ukraine, hvad landet har brug for, og på længere sigt skal Ukraine bydes velkommen i EU og forsvarsalliancen Nato.

Mette Frederiksen selv er ikke kun en krigshøg af ord. Hun og hendes regering har sikret at Danmark siden krigens start har doneret en våbenstøtte 5 gange større end hvad Frankrig, Italien og Spanien tilsammen har givet.

Hendes regering har ændret Danmarks økonomi til en krigsøkonomi og har med Folketingets opbakning frem til 15. februar i år doneret svimlende 83 milliarder kr. i militær støtte!

Der skal produceres mange flere våben, men lige her og nu skal lagrene tømmes, fortsatte Mette Frederiksen:

– Det er ikke kun et spørgsmål om produktion, for vi har våben, vi har ammunition, og vi har luftforsvar, som vi ikke har brug for selv i øjeblikket. Det bør vi levere til Ukraine, udtalte hun som deltager i konferencens paneldebat.

Den altid tilstedeværende Volodymyr Zelenskyj bidrog til krigsophidselsen ved at udtale, at Putin kan tabe – men kun såfremt Vesten fremskynder og intensiverer sine leverancer af militært udstyr.

Fra Robert Habeck, Tysklands vicekansler lød det:

– Nu er vi nødt til at handle og virkelig gå op i gear, når det gælder våbenproduktion, hvis vi ikke vil diskutere de samme problemer her igen til næste år.

Og fra alle med én mund gentages det: Russerne kommer – forbered krig.
Se også NATO skaber frygt – forbereder krig i Europa

Endnu en våbenfabrik

Penge til mennesker – ikke til krig

Arbeit Zukunft skriver om protesterne mod konferencen:

Aktionsalliancen mod NATO’s sikkerhedskonference 2024 havde indkaldt til en demonstration og protestkæde omkring “Bayerischer Hof” lørdag d. 17.2. Den ene del bestod af en demonstration, der gik i en bue rundt om den nordlige del af konferencestedet, og den anden del bestod af en menneskekæde gennem gågaden til Marienplatz, hvor alle samledes til det afsluttende møde. Det anslås, at omkring 3.000 mennesker samledes der.

Talerne ved åbningsdemonstrationen var militante og meget interessante. To talere fra “Action Alliance against the NATO Security Conference” talte: Rihm Hamdan fra “Palestine Speaks”, en palæstinenser, der bor i Tyskland, og Shelly Steinberg fra “Jewish-Palestinian Dialogue Group”, en jødisk kvinde.

Sidstnævnte adresserede især undertrykkelsen af aktiviteter i solidaritetsbevægelsen for Palæstina, herunder af Münchens borgmester Reiter, som blev direkte angrebet af Shelly Steinberg. Hun sagde:

”Tyskland bærer en stor del af ansvaret for forbrydelserne mod palæstinenserne ved at retfærdiggøre alt, hvad Israel gør eller støtter” og citerede B. Brecht “Når uretfærdighed bliver ret, bliver modstand en pligt.”

SDAJ-taleren kom især ind på de unges situation i forhold til militariseringspolitikken, de sociale nedskæringer og også den politiske undertrykkelse. Hun nævnte politiets angreb på LLL- demonstrationen i Berlin, angrebene på miljøforkæmpere i Lützerath og Hambach-skoven som eksempler på dette. Til sidst sagde hun: “Det, vi har brug for, er penge til mennesker og ikke til krig” – eller for at parafrasere Rosa Luxemburg: “Socialisme eller barbari.”

En 45 meter lang liste med navnene på de palæstinensere, der er blevet dræbt, var spredt ud mellem Stachus og gågaden.

Se løbeseddel udgivet af Arbeit Zukunft under konferencen

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater