Den fossile branche bekæmper fortsat videnskaben om klimaforandringer

2023 skulle endelig være året, hvor FN’s klimatopmøde skulle løfte snak om reduktioner i ”CO2” til rent faktiske aftaler om reduktioner af kilden til klimaforandringer: nemlig i afbrændingen af fossil energi. Det kommer næppe til at ske. Tværtimod har værterne givet adgang til flere tusinde repræsentanter for den fossile branche, der alene har til formål at forhindre, at der bliver truffet nogen bindende beslutninger.

Den fossile industri har verdens stærkeste og rigeste lobbyistgruppe, og sammen med verdens imperialistiske stormagter har de konsekvent benægtet sammenhængen mellem mængden af CO2 i atmosfæren, afbrændingen af fossile energikilder og klimaforandringer.

Industrien har tilbageholdt fakta og finansieret klimabenægtere af enhver art: pseudoforskere, fup-aktivistgrupper, medier, meningsdannere og politikere, der har støttet deres dagsorden. Deres metode er at sætte spørgsmålstegn ved det videnskabelige fundament for FN’s årlige klimatopmøder. Deres målsætning er at erodere konklusionen: at det seneste århundredes stigende globale temperaturer skyldes menneskeskabt afbrænding af fossile energikilder.

Dette års klimatopmøde COP28 viser, at den fossile branche på ingen måde er på tilbagetog i den politiske kamp om videnskaben. 2456 lobbyister fra den fossile industri har fået adgang, mere end fire gange så mange som de foregående år.

Der kan slet ikke føres en meningsfuld diskussion om videnskaben med repræsentanter fra den fossile industri. De har gang på gang dokumenteret, at de skjuler oplysninger og bruger alle metoder til at bremse fakta om klimaforandringer. Ligesom de har løjet om branchens miljøpåvirkning, arbejdsforhold og involvering i mord på folk, der har stået i vejen for deres forretninger. Kapitalen opererer alene ud fra, hvad der kan bevare deres egen profit, og når det gælder den fossile industri, er deres økonomiske interesser at fortsætte med at bore efter olie, kul og gas uanset de dramatiske globale konsekvenser.

Samtidig lover den fossile industri konsekvent, at de selv er den grønne løsning. En banal analyse afslører, at også dette er løgn: De store virksomheder som BP, Chevron, Eni, Equinor, ExxonMobil, Repsol, Shell og Total fortsætter med at investere milliarder i nye olie- og gasfelter. Hvis regeringerne overlader udfasningen af fossile energikilder til industrien selv, vil der intet ske, før den sidste olie er pumpet op fra undergrunden.

Deltagelse af repræsentanter fra den fossile industri og resten af monopolkapitalen på klimatopmøder er en garanti for global opvarmning. Skal der findes løsninger, må disse kræfter smides ud. Men magthaverne kunne aldrig drømme om at foretage en sådan handling. De sidder dybt nede i lommen på kapitalen.

De, der kan huske tilbage til klimatopmødet i København 2009, så at magthaverne også er klar til at bruge hele deres arsenal af politi og efterretningsvæsen til at banke og fængsle dem der gik på gaden for videnskaben. Ingen fra den danske magtelite, der sad dengang, er stillet til ansvar, tværtimod sidder de stadig tungt på deres taburetter.

Kampen for klimaet kan kun rejses og løftes af befolkningerne og ungdommen.

Læs også: Tag magten tilbage!

Note:

Release: Record number of fossil fuel lobbyists at COP28

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater