Lovændringer vendt mod Palæstina-solidariteten

For snart et år siden anmodede statsminister Mette Frederiksen i et åbent brev justitsministeriet om at redegøre for hvordan politi og anklagemyndigheder kunne gribe ind overfor ”danske demonstrationer og offentlige ytringer i forbindelse med den blodige konflikt i Israel og Gaza”. Hun var meget “foruroliget” over det der i politikersprog hedder “støtte til terror” eller “billigelse af terror”. 

Foto: Paul Becker, Creative Common

I sommer besluttede et enigt Folketing at vedtage et 12-punkts program mod ”antisemitisme” og nu følger regeringen op med lovændringer om strengere straffe og lettere adgang for politiet til at fjerne såkaldt ”terrorrelateret” materiale fra internettet.

Bag kriminaliseringen af solidaritetbevægelsen ligger regeringens definition af begreberne ”antisemitisme” og ”terrorstøtte”. Disse begrebers betydning fordrejes bevidst og dermed rammer en lovgivning, der på overfladen giver sig ud for at støtte menneskerettigheder helt bevidst støtten til den palæstinensiske modstandskamp.

Palæstinensernes legitime væbnede modstand mod den israelske besættelse bliver af politikere, fra regeringen til Enhedslisten stemplet som terror. Begge parter giver udtryk for, at solidaritets demonstrationer stadig er en ret – men støtte til organisationer, der støtter væbnet modstand er ikke, og hermed rammes både støtte til palæstinensernes ret til at gøre modstand og hele den brede solidaritets bevægelse.

Hvornår der enten findes ”støtte til terror” eller ”antisemitisme” er helt afhængig af fortolkningen. I Folketingets 12 punktsprogram mod antisemitisme er definitionen uklar og vil kunne fortolkes. Israels fortolkning er f.eks. bl.a. foragt for Israel”.

Kritik af Israel forsøges af regeringen gjort til et etnisk spørgsmål, de forsøger at dreje modstand mod det zionistiske Israels handlinger over til at være udtryk for antisemitisme.

Konsekvensen kan hurtigt blive det vi ser i Tyskland, hvor en kvinde i august blev dømt for at bruge sloganet “From the River to the Sea, Palestine Will be Free”. Dette blev udlagt som terrorstøtte. 

Af zionister og zionist-støtter fortolkes sloganet som “udslettelse af Israel”. Det danske retssystem bevæger sig i samme retning. Indtil nu er der i Danmark rejst 14 sager for “billigelse af terror”. En fynsk kvinde risikerer fængsel for at have skrevet: “Der har været krig i 73 år men først NU slår Hamas for alvor tilbage. Med god grund!”

For palæstinensere betyder det retten til at vende tilbage til det land de er fordrevet fra og skabelsen af en stat med lige rettigheder for alle, dvs uden de apartheid-love som Israel bygger på. 

Med en statsminister som Mette Frederiksen, der står 100% bag det zionistiske Israel kan man kun frygte hvad idéen er bag den ny lovgivning.

Som en opfølger på 12-punkts programmet har regeringen nu fremlagt forslag til lovændringer. De giver dels skærpede straffe i særligt udpegede zoner, som f.eks. et geografisk område omkring en demonstration – eller i en periode efter en begivenhed.
Desuden giver loven mulighed for at Rigspolitiet kan fjerne indhold fra nettet som de anser som ”terrorstøtte” uden dommerkendelse. Hvor det i øjeblikket kræver dommerkendelse. 



Enhedslisten forsvarer ihærdigt regeringen og deres gode intentioner. Alt er godt i deres verden, intet at bekymre sig over. De bryster sig af, at de har fået fjernet listen med fortolkninger af begrebet ”antisemitisme fra aftalen, så Israels definitioner nu er væk! Det ændrer eller afklarer intet, men skjuler kun det bagvedliggende mål med lovgivningen, der er vendt mod solidaritetsbevægelsen.

 

Læs også

Enhedslisten møder kraftig kritik for deres støtte til regeringens antisemitisme-program
KPnet 4. juli 2024

Pro-israelsk netværk spreder disinformation og giver dusører for tips om Palæstina-støtter
KPnet 4. juli 2024

Læs også
Ny lov åbner for at kritik af Israel gøres strafbart – Enhedslisten bakker op
KPnet 27. juni 2024

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater