Kommunistisk Politik Digital 1 – 2024 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 1 – 2024NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 1-2/2024

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Lenins revolutionære budskab og betydning i kampen mod imperialismen i dag
Møde: Tirsdag den 23. januar kl. 19.00 – 21.30
Sted: Oktober Bogbutikker og online

Statsminister Mette Frederiksen vil i krig i Mellemøsten
I sin nytårstale fik Mette Frederiksen forklaret, at hendes regering er klar til deltagelse i det nye krigseventyr, som hendes amerikanske chef har på tegnebrættet. En ”international styrke” af villige lande skal sættes ind for at sikre USA fuld kontrol over handelsruter og energi i Mellemøsten.

Fælles erklæring udsendt af Hamas, PFLP, PIJ, DFLP og PFLP-GC
Lederne af de palæstinensiske modstandsgrupper holdt et konsultativt møde i Beirut, hvor de diskuterede udviklingen i kampene ved Al-Aqsa Flood midt i den igangværende zionistiske aggression mod vores land, folk og hellige steder, især i Gazastriben, den palæstinensiske Vestbred og Al-Quds. Mødet sluttede med følgende resultater:

CIPOML: Solidaritet med det palæstinensiske folk
Efter operationen Al Aqsa Flood, der blev lanceret den 7. oktober 2023 af forskellige palæstinensiske modstands­grupper, begyndte den zionistiske stat Israel under ledel­se af Netanyahus fascistiske regering at terrorbombe Gazastriben med sine stærke militære styrker og har på tre måneder dræbt mere end 22.600 palæstinensere, hvoraf to tredjedele er børn og kvinder, mens 1,9 millioner men­nesker er internt fordrevne. Samtidig er mindst 325 pa­læstinensere blevet dræbt og 3.800 såret i israelske styr­kers næsten daglige razziaer på den besatte Vestbred.

STOP ISRAELS FOLKEMORD

Boykot virker – McDonald’s Israels profit falder
McDonald’s Israels annoncerede i oktober, at de stod klar til at uddele gratis måltider til det israelske militær, samtidigt med at Israel konsekvent udsultede den palæstinensiske befolkning og planlagde et folkemord. Reaktionen blev en omfattende boykot-kampagne, der har givet et håndfast resultat i form af faldende profit til McDonald’s.

Israel kan fremprovokere storkrig
Israel venter på et påskud til at udvide krigen til Libanon. Det bringer USA og Vesten i alvorlige problemer. Folkemordet i Gaza har ødelagt den amerikanske plan om fuld normalisering af forholdet mellem den zionistiske stat og de arabiske regimer. Med deres terrorangreb, som også er rettet mod Libanon, Iran og Syrien, ser det ud til, at de zionistiske strateger vil tvinge USA til at deltage i en større krig i regionen.

Mediestunt og kriminalisering af Palæstina-solidariteten
Den folkelige solidaritet med Palæstina og afstandtagen fra Apartheid Israels folkemord vokser fortsat, trods forsøg på at mistænkeliggøre, skræmme og kriminalisere den. Senest ved søndagens store demonstration i København iscenesatte den zionistiske medielobby et stunt om ”uro og drama om Hamas”, der blev filmet og straks nåede ud i de nationale medier og TV-kanaler. Det blev trukket helt op på regeringsplan, hvor Venstre kirkeminister Morten Dahlin på baggrund af ”dramaet” udtalte, at han var dybt bekymret for ytringsfriheden og holdningen hos demonstranterne.

Tre grunde til at den danske regering ikke har skiftet holdning til Israels folkemord 
Der er dem, der gerne vil fremstille det som om den danske regering er ved at skifte holdning til Apartheid Israels 3 måneder lange brutale folkemord. Blandt de reaktionære kræfter forsøger en Inger Støjberg, Danmarksdemokraterne, at give indtryk af at regeringen vakler. Derfor er hun rejst på propagandavisit til Israel sammen med det zionist-europæiske netværk Elnet, for at føre sig frem som zionismen mest trofaste støtte.

Hele Danmark på gaden for Palæstina
Mens den danske regering stadig agerer som USAs skødehund nr 1 og nægter at tage klar afstand fra Zionist Israels fortsatte kyniske folkedrab på den palæstinensiske befolkning i Gaza, fortsætter de kæmpemæssige folkelige demonstrationer. Millioner af mennesker verden over fylder vedholdende  gaderne i solidaritet med det undertrykte og kæmpende palæstinensiske folk og kræver stop for Israels, helt åbenlyse myrderier. Også i Danmark bliver der demonstreret.

Hele Danmark på gaden for Palæstina – søndag d. 7. januar – Danmark siger nej til folkemord!
or tredje gang holdes en samlende stor-demonstration i København i solidaritet med Palæstina. Lad den blive endnu større end de foregående og vise den voksende solidaritet og kravene til den danske regering

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Tyveriet af Store Bededag: Regeringen vil holde folk på overførselsindkomst udenfor kompensation
Da regeringen gennemførte deres tyveri af Store Bededag skulle der gives en kompensation i lønnen, således at lønningerne skulle have pålagt 0,45% af årslønnen til deres løn af arbejdsgiveren. Men regeringen vil nu holde folk på folkepension, kontanthjælp, dagpenge, førtidspension udenfor. Lovforslag fremsættes i dag.

Leve republikken!
Vi genudgiver denne artikel fra 2012, skrevet i forbindelse med Margrethe den II’s 40-års regentjubilæum. Om monarkiet, dette levn fra en feudal tid, som monopolkapitalen i Danmark har fastholdt til gavn for deres egen magt. Her har de store danske virksomheder et hold af statsansatte superlobbyister, der har direkte adgang til andre landes statsoverhoveder. Her skal ingen stå til ansvar, når mililiondyre gaver til kongehuset byttes til ridderkors, fester på slottet og lukrative handelsaftaler. Helt udenfor lov og regler om uberettigede gaver.

I regeringens udgave: forbedret ret til fertilitetsbehandling er et boost til privatiseringen
Der er store problemer i folkesundheden og idag kommer hvert 8. barn til verden med hjælp fra fertilitetsbehandling. Det er et fremskridt, at antallet af forsøg betalt af det offentlige fordobles og at der bliver ret til hjælp til et barn nummer 2. Men regeringens bagtanke er mest af alt at give et boost til de private klinikker, da kapaciteten indenfor det offentlige sundhedsvæsen ikke vil kunne følge med. Det vil være den overordnede retning for de reformer der er på vej for sundhed og ældrepleje.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Imperialisterne slås om Mellemøsten
Mellemøsten er et brændpunkt for verdens imperialistiske magter, der her har store strategiske interesser i råstoffer og handelsruter. En af den vestlige imperialismes redskaber er alliancen med det zionistiske Israel og dets folkemorderiske krig mod palæstinenserne. Trods faren for at antænde en større krig fortsætter USA og dets allierede med at støtte og bevæbne Israel.
Vi bringer her et uddrag af teksten “Den internationale situation og vores opgaver”, hvor CIPOML fra deres verdenskonference i 2023 sammenfatter et overblik over situationen for verdens befolkning – levevilkårene, imperialisternes indbyrdes rivalisering og ikke mindst klassekampens situation og opgaverne for de revolutionære kræfter.

Vi fordømmer aggressionen mod Yemen
Den 12. januar lancerede USA og Storbritannien missil- og bombeangreb på den suveræne stat Yemen og dens hovedstad Sanaa, da Yemen forsøger at blokere for skibstrafikken, der forsyner den zionistiske stat. NATO har officielt støttet angrebene.

Vi fordømmer bombeangrebene i Iran og Libanon
Israel fortsætter sine massakrer mod det palæstinensiske folk i Gaza og på Vestbredden ved at sprede sin krigeriske politik i hele regionen. Angrebet på et Hamas-kontor i Libanon og de bomber, det har detoneret i Iran i de sidste par dage, er indikatorer på dette. Israel forsøger at eskalere krigen ved at ramme Hizbollah og iranske mål samt Hamas.

Om den aktuelle situation i Ecuador
USA  sender nu officielt en højtstående militærdelegation og elitesoldater til Ecuador under påskud af at hjælpe den siddende præsident mod narkobander og den uro de har skabt. Læs denne analyse af den aktuelle situation i Ecuador fra vores kammerater i Ecuador, PCMLE

Undtagelsestilstand i Ecuador – landet har brug for social sikkerhed
Kun 45 dage efter af Ecuadors nye præsident Daniel Noboa blev indsat har han måtte erklære landet i undtagelsestilstand og han har udsendt et dekret om krig mod landets narko-karteller.

At kæmpe for fremtiden er at kæmpe mod kapitalismen!
Ungdommen i Ecuador og resten af verden længes efter forandring på trods af det brutale ideologiske angreb for at afvæbne, demobilisere og forvirre dem; de fortsætter med at være hovedpersonen i kampen for rettigheder og bevarelse af planeten. De fortsætter med at søge efter alternativer, og på den måde må venstrefløjens indsats være orienteret mod at bekræfte sit forhold til ungdommen, kende deres virkelighed, deres subjektivitet, kæmpe deres kampe, organisere dem, sammenflette ungdommens bekymringer og forhåbninger med det strategiske mål om revolution og socialisme.

Den svenske forsvarsminister anmeldes for landsforræderi
Vi hører i disse dage den svenske forsvarsminister Pål Jonson advare befolkningen mod et muligt angreb fra Rusland på Sverige: – Krigen kan komme – også til os, udtaler han. Og ja, den svenske regering gør hvad de kan for en opfyldelse af dette skrækscenarie. Som Charlotte Thege skriver i en anmeldelse af Pål Jonson for forbrydelser mod statens sikkerhed, landsforræderi og brud på forfatningen: – Med aftalen med USA om amerikanske baser og indmeldelse i NATO bliver Sverige nu en fjende af Rusland.
Aftalen svarer til den, den danske regering netop har indgået med USA, bag hermetisk lukkede døre.

Tyske togførere varsler strejke
Lønforhandlinger mellem togførernes fagforening GDL og Deutsche Bahn er brudt sammen, da det statsejede selskab afviser overhovedet at forhandle togførernes legitime krav, bl.a. et stort lønefterslæb, der er forværret af inflationen. Nu er en del af togførerne hos Deutsche Bahn AG, Transdev og City Bahn Chemnitz udtaget til en 2-dages strejke af fagforeningen fra henholdsvis 9. og 10. januar.

Tysk imperialisme og EU-imperialisme i Afrika i dag
Den europæiske imperialisme, og med den den tyske imperialisme, mistede aldrig sit krav om at herske over Afrika af syne. Selvforståelsen af at bestemme de afrikanske folks og staters skæbne er en central del af EU’s udenrigspolitik. I de afrikanske lande er afvisningen af de ’gamle’ koloniherrer stor, og det har skabt mulighed for kinesisk og russisk imperialisme, men også EU og herunder Danmark forsøger at få del i landets ressourcer, ikke mindst iklædt ’grønne’ gevandter.

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater