Mediestunt og kriminalisering af Palæstina-solidariteten

Den folkelige solidaritet med Palæstina og afstandtagen fra Apartheid Israels folkemord vokser fortsat, trods forsøg på at mistænkeliggøre, skræmme og kriminalisere den.

“Hele Danmark på gaden for Palæstina” 7. januar 2024. Solidariteten er så stor og bred i befolkningen, at det kke er lykkedes magthaverne at lukke den med – men de prøver. Foto: Opslag på facebook Stop Annekteringen af Palæstina

Senest ved søndagens store demonstration i København iscenesatte den zionistiske medielobby et stunt om ”uro og drama om Hamas”, der blev filmet og straks nåede ud i de nationale medier og TV-kanaler. Det blev trukket helt op på regeringsplan, hvor Venstre kirkeminister Morten Dahlin på baggrund af ”dramaet” udtalte, at han var dybt bekymret for ytringsfriheden og holdningen hos demonstranterne.

Det var ikke en tilfældig person, der mødte op med et skilt med zionistiske propaganda slagord. Men derimod en gammelkendt provokatør i den danske solidaritets- og anti-krigsbevægelse helt tilbage fra Irak-krigen og frem til i dag, Jaleh Tavakoli. 

At Jahel Tavakoli ikke står for ytringsfrihed eller plads til alle, men for forfølgelse og udvisning af dem, hun er uenig med, fremgår klart af hendes egne Twitter opslag. Her er bare et par enkelte citater fra dagene 22.-24.oktober: 

“Jødisk leder dræbt foran sit hjem. Islamister: F.ck jer, og jeres isl.m. Kære vestlige politikere: Deporter islamisterne og retsforfølg (konvertitter) og wokeisternes terrorsympatier. Denne barbariske handling og de trusler, vi har set i årevis mod det…”

“De skal ud når de støtter Hamas. Og nu er de også stolte terrorister. Hvad laver I, i regeringen? Retsforfølg, deporter. Hvis nødvendigt så stram loven så terrorisme bliver straffet med udvisning. Terrorbilligelse og tilskyndelse til terrorisme er terrorisme jf. dansk lov.”

32 er allerede sigtet for ”terror” sympati

Regeringen og statsmagten er i gang med at kriminalisere de der støtter palæstinensernes kamp. På årsdagen for Krystalnatten, bad statsminister Mette Frederiksen justitsministeren om at undersøge, om politiet og anklagemyndigheden kunne skride mere ind over for demonstranterne. Efterfølgende er der rejst en række sigtelser mod pro-palæstinensiske demonstranter. Anklagemyndigheden offentliggjorde at det pr. 15. december 2023 drejede sig om mindst 32 igangværende sager (26-årig tiltalt for at billige Hamas’ angreb | Nyheder | DR) om såkaldt “tilskyndelse til eller billigelse af terrorhandlinger” – en paragraf i straffeloven, som kan fortolkes til at indeholde alt fra offentligt at ytre sympati med Hamas til blot at kritisere den israelske stat. Det er altså en politisk lov, som magthavere kan bruge imod enhver, der ikke er enige i regeringens støtte til Israels folkemord og den zionistiske Apartheidstat.

Det er en vigtig opgave for Palæstina solidariteten at protestere mod disse sigtelser og anklager og forlange dem trukket tilbage.

Fascisering af statsapparatet

Regeringen og statsmagten har ikke haft held med at standse solidaritetsbevægelsen ved at stemple alle, der støttede palæstinensernes frihedskamp, som terrorister eller Hamas-sympatisører. Det betyder ikke, som vi ser, at de har opgivet fortsat at forsøge, men de har folkestemningen imod sig. Og jo længere dette bestialske folkemord og Israels krig trækker ud og breder sig, jo større problem bliver det for regeringen, at den står i direkte modsætning til flertallet af befolkningen på dette spørgsmål og jo skrappere midler vil den tage i brug for at stoppe modstanden.

Den såkaldte ”terror”lovgivning er designet til at slå hårdt ned på dem, der modsætter sig magthavernes politik, mens de egentlige terrorister går fri. Vi ser et borgerligt statsapparat, hvor politi og myndigheder sættes direkte ind mod politiske modstandere. Lige nu sker det i den pro-palæstinensiske solidaritetsbevægelse, men alle erfaringer viser, at det samme vil ske i arbejdskampe, hvis arbejdsgiverne føler deres profit truet eller i andre dele af klassekampen, hvor folk kæmper for deres krav og rettigheder.  

Det er derfor ikke kun et spørgsmål for solidaritetsbevægelsen alene, men for hele arbejderklassen.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater