Den svenske forsvarsminister anmeldes for landsforræderi

Vi hører i disse dage den svenske forsvarsminister Pål Jonson advare befolkningen mod et muligt angreb fra Rusland på Sverige: Krigen kan komme – også til os, udtaler han. Og ja, den svenske regering gør hvad de kan for en opfyldelse af dette skrækscenarie. Som Charlotte Thege skriver i en anmeldelse af Pål Jonson for forbrydelser mod statens sikkerhed, landsforræderi og brud på forfatningen:
-Med aftalen med USA om amerikanske baser og indmeldelse i NATO bliver Sverige nu en fjende af Rusland.
Aftalen svarer til den, den danske regering netop har indgået med USA, bag hermetisk lukkede døre.
Her følger hele anmeldelsen af Pål Jonson.

Til Udvalget for Konstitutionelle Anliggender: Anmeldelse af Pål Jonson

Jeg ønsker hermed at anmelde Sveriges forsvarsminister Pål Jonson for forbrydelser mod statens sikkerhed og for landsforræderi og brud på forfatningen.

Den 5. december 2023 underskrev forsvarsminister Pål Jonson og USA’s forsvarsminister Lloyd Austin en aftale om forsvarssamarbejde (DCA).

DCA’en blev underskrevet uden demokratiske og offentlige debatter og informationsmøder med den svenske befolkning om aftalens indhold.

Ifølge aftalen vil den fremmede magt USA få adgang til 17 svenske hemmelige militærbaser og det svenske militærs hemmelige beskyttelsesregler og infrastrukturer. Overtrædelse af beskyttelseslovens paragraf 5 2010:305.

Hvis de mennesker, der bor i disse militærbyer, hvor det amerikanske militær og deres familier skal bo, ikke er blevet informeret og har haft mulighed for at udtrykke deres synspunkter og indvendinger om, hvad aftalen vil betyde for dem og deres bopæl, kan det være en krænkelse af demokratiet.

I grundloven står der bl.a:

Al offentlig magt i Sverige udgår fra folket.

Den offentlige magt udøves i overensstemmelse med loven.

De amerikanske væbnede styrker ville have deres egne regler og love.

At udlevere militære hemmeligheder til en fremmed magt ville betyde, at Sveriges sikkerhed ville blive bragt i fare.

Med DCA bliver Sverige en fjende af Rusland. For NATO/USA har Rusland været en fjende siden dannelsen af NATO i 1949. Med DCA-aftalen (og den kommende NATO-aftale) har Sverige nu forpligtet sig til at stå på USA’s side mod fjenden Rusland i enhver fremtidig krig.

Sverige har ingen lov mod atomvåben, og USA har en politik om aldrig at rapportere eller svare på spørgsmål om, hvorvidt de har atomvåben. I en krig ville Sverige blive et mål for atomangreb. For Rusland er den blotte mistanke om atomvåben alvorlig.

Ifølge aftalen vil USA frit kunne bruge veje, luftrum, jernbaner og anden infrastruktur. Disse vil blive tilpasset og brugt til amerikansk militærtransport, opbevaring af kampkøretøjer, atomvåben og andre militære våbensystemer. Sverige ville ikke have ret til at inspicere disse.

På Gotland vil amerikanske missilaffyringsramper kunne rette deres våbensystemer mod Rusland. Amerikanske krigsskibe ville have frie tøjler i svensk farvand. Amerikanske interesser kan dermed sættes over svensk lovgivning.

Sveriges uafhængighed vil gå tabt, og USA vil få kontrol over hele Norden.

USA vil bruge nordiske styrker i sin krig mod Kina og har ikke brug for konsensusbeslutninger i NATO.

Amerikanske efterretnings- og militærpolitienheder vil i højere grad end i dag kunne bestemme, hvad der må siges i medierne, og dermed dømme folk til livsvarigt fængsel.

Det amerikanske militær behøver ikke at tage hensyn til svensk miljølovgivning eller brugen af giftstoffer, som truer menneskers sundhed. Forbyder aftalen import af biologiske våben, giftstoffer og miner? Er der et forbud mod dødsstraf?

Hvis Pål Jonson i hemmelighed har forhandlet med den fremmede magt USA foran det svenske parlament og det svenske folk, håber jeg, at aftalen vil blive retsforfulgt som landsforræderi, da den kan ses som en krænkelse af den nationale sikkerhed, da aftalen gør Sverige til fjende af Rusland for første gang i 200 år.

Det amerikanske militær er mistænkt for at have sprængt gasrørledningerne i Østersøen i luften, og denne forbrydelse er ikke blevet efterforsket. Indtil det sker, skal en domstol efterforske den meget alvorlige hændelse og den meget alvorlige økonomiske miljøforbrydelse for alle europæiske lande.

Eftersom DCA ikke er blevet diskuteret i konsensus og offentligt i enighed med medlemmer af den svenske rigsdag og det svenske folk, FØR aftalen blev underskrevet, bør det også undersøges, om DCA er en overtrædelse af grundloven.

Charlotte Thege

Læs også

USA kan nu føre krig fra dansk jord – NEJ til amerikanske baser!
KPnet 19. december 2023

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater