Militær og oprustning skal have først, det er et princip i dansk regeringspolitik. Når alle offentligt ansatte skal dele 3 milliarder er det helt naturligt for politikerne at øremærke 3,5 mia. alene til højere løn for ansatte i militæret.
Med den første delaftale i det ny forsvarsforlig afsætter partierne 3,5 mia. kr. til “fastholdelse og rekruttering” af ansatte i militæret. Regeringen snakker meget om at fastholde og tiltrække ansatte på det offentlige område. Man siger endda: Det hjælper jo ikke med højere løn – det er mennesker vi mangler! Når det kommer til soldaterne kan de alligevel godt se logikken: Det kunne tænkes at en rimelig løn var en vigtig faktor i at blive fastholdt i eller tiltrukket til et job.
Følger der mon også krav med der svarer til dem der ligger for de grupper regeringen vil kaste lidt smuler tid gennem treparts-forhandlingerne? Krav om ekstraarbejde, overarbejde og fleksibel arbejdstid? Næppe. Efter politikernes mening fortjener soldaterne bare pengene, fordi det at slå ihjel for de danske monopoler bare er så meget vigtigere og mere nødvendigt end at passe patienter, ældre eller børn. Det må vi jo kunne forstå – det er for vores allesammens sikkerhed.
Men hvad med sikkerhed for at blive behandlet bedst muligt og til tiden for en sygdom? Sikkerhed for at børnene ikke er overladt til sig selv i børnehaven? Sikkerhed for ikke at blive slidt ned af sit arbejde længe før pensionen? Sikkerhed mod fattigdom?
Alt det kommer i tredje række – for regeringen kommer det faktisk aldrig. Står det til dem må velfærdsområderne nøjes med hvad der bliver til overs, når monopolerne og deres krige har taget for sig.
APK siger:
Vi må kræve, at milliarderne fra forsvarsforliget og tillægsbevillingerne i stedet bruges til oprustning af den offentlige sundheds-, omsorgs-, og uddannelsessektor.
Læs mere her
Ned med den arbejderfjendske politik og regering
Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne