På APK’s Novemberkonference: Oplæg fra Italien om kampen MOD krig og FOR højere løn og social sikring

Blandt de højaktuelle emner på APK’s November konference bliver erfaringer med at sammenkæde kampen mod krig med kampen for højere løn og social sikring for alle. Dette er to sider af samme sag, og at binde dem sammen giver et kæmpe boost for kampen. Netop det er lykkedes i Italien, hvor store dele af arbejderklassen har gennemført en landsdækkende strejke på dette grundlag. En kammerat fra Kommunistisk Platform i Italien vil fortælle om dette i et online oplæg.

Fra Italien transporteres våben og materiel til krigen i Ukraine. Dette har ført til flere blokader og demonstrationer imod optrapning af krigen med kravet NEJ til våbentransport. Her findes også en række amerikanske baser med stor betydning for NATO’s oprustning og krigsførelse, og her blev der i forlængelse af strejkedagen gennemført demonstrationer med kravet om lukning af baserne.

Se artiklen Strejkedag i Italien: Stop krigsbevillingerne – højere løn!

Det er erfaringer vi i den grad kan høste fra. Andre brændende spørgsmål på konferencen vil være indlæg om Palæstina, kamp, krav og solidaritet lige nu.

Novemberkonference 2023
Arbejderklassens kamp mod den imperialistiske krig og militarisering
Lørdag den 11. november kl. 13.00
Valby Medborgerhus, København, entre 50 kr.

PROGRAM:
Dørene åbnes kl. 12.45

Kl. 13.00 Velkomst

Kl. 13.15 Skærpede imperialistiske modsætninger

Konsekvensen af de skærpede imperialistiske modsætninger rammer som krig, militærkup, og flygtningekriser, fra Ukraine til Afrika. Der er stærkt brug for organiseret handling. Hvad er vejen frem for at opbygge en anti-imperialistisk krigsmodstand, en bevægelse uden illusioner til den ene eller anden imperialistmagt. En bevægelse funderet i arbejderklassen, der vil handle og rejse krav til borgerskabets regering, og kæmpe for perspektivet om et Danmark fri af imperialistiske alliancer, som Nato og EU, og fri fra US-militærtransporter og baseaftaler.

Oplæg ved Franz Krejbjerg, (ArbejderPartiet Kommunisterne, APK)

Kl. 14.00 For et Frit Palæstina – Boykot Israel

Israels folkemord mod Gaza afslører tydeligt at den zionistiske apartheidstats intention er en folkefordrivelse af hele befolkningen i Gaza. USA og EU, forsøger at kvæle sandheden Israels ulovlige besættelse, overgreb og annektering af Palæstinensiske områder, men de står afslørede for verdens folk. Gennem de seneste uger har der rejst sig en international massebevægelse i solidaritet med kampen for et frit Palæstina, også i Danmark. Denne solidaritet skal bl.a. udmøntes i en Boykot af Israel.

Oplæg ved Hussein Al-Hussein, (Den palæstinensiske Nationalforsamling i Danmark)

(pause)

Kl. 15.00 Erfaringer og problemstillinger i mobilisering mod den imperialistiske krig

Erfaringer og problemstillinger omkring mobilisering af arbejderklassen mod den imperialistiske krig – Sammenhængen med den sociale og økonomiske kamp – De seneste strejker mod våben til krigen i Ukraine, USA’ s militærbaser i landet og højere lønninger og sociale ydelser.

– Oplæg over zoom fra vores kammerater i CIPOML, Kommunistisk Platform – for Italiens arbejderklasses kommunistparti.

Kl. 16:10 Militariseringen af uddannelserne og forskningen

Militariseringen af uddannelserne og forskningen samt den ideologiske kamp og krigsmanipulering af ungdommen.

Oplæg ved Danmarks Kommunistiske Ungdom, DKU

Kl. 17.00: Socialisme som alternativet til imperialistisk krig

Oktoberrevolutionen var en kamp mod imperialisme og krig – Nødvendigheden af at gøre socialisme, historisk og aktuelt, konkret og nærværende som løsning.

Oplæg ved Kr. Dal, ArbejderPartiet Kommunisterne, APK

Kl. 18 – 19.30. Afslutning med fælles spisning og kammeratligt samvær med tid til at snakke – og fællessange hvor medlemmer af vores røde sommerlejrorkester spiller for.

Se begivenhed her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne