Flere tusinde Vestas-arbejdere i strejke i Danmark

Produktionsarbejdere på flere fabrikker rundt i Danmark hos vindmøllekoncernen Vestas har fået nok. De lokale lønforhandlinger har stået på i månedsvis, og det seneste tilbud fra ledelsen har været til urafstemning blandt de ansatte, og der blev sagt NEJ! Der skal flere kroner på bordet. Mandag var der indkaldt til et sidste forsøg på at mægle, og her nægtede Vestas’ topledelse at komme med et bedre tilbud.

Strejken er det eneste mulige svar fra de mange tusinde ansatte i produktionen. Som ringe i vandet bredte konflikten sig i løbet af dagen fra Ringkøbing til fabrikker i Lindø, Nakskov, Randers og Videbæk.

Vestas fabrikken i Ringkøbing. 2020

Vestas’ ledelsen troede åbenbart, at de kunne tillade sig at forlange, at de ansatte i produktionen endnu en gang skulle ofre sig og accepterer en reallønsnedgang. Vestas påstår selv, at de har svært ved at overleve, og de har lukket flere afdelinger og truer med yderligere fyringer, fordi vindmøllebranchen er i økonomisk krise.

Verden har ellers brug for alle de vindmøller, der overhovedet kan produceres.

Det giver ingen mening for andre end olie-milliardærer, at Vestas ikke tjener penge på vindmøller. Hvad pokker er det for noget svineri, at spekulanter i elektricitet kan stikke millioner i lommen om året, at energiselskaber kan melde om rekordoverskud, mens dem, der rent faktisk står i produktionen på fabrikken, bliver spist af med en flad madpakke.

”Vi skal blive rentable for at lykkes med energiomstillingen,” forklarer Vestas. Men sagen er, at de store energikoncerner har rekordoverskud og vælter sig i penge. Dem der sidder på pengene ønsker slet ikke en hurtig omstilling til vedvarende energi. Derfor vil de heller ikke betale, hvad det koster.

De prøver at bilde folk ind, at direktørernes og spekulanternes millioner drysser som manna fra himlen, mens de kræver mådehold og tilbageholdenhed fra de ansatte, der rent faktisk skaber værdierne.

Meldingen fra Vestas-arbejderne er ikke til at tage fejl af. Ledelsens revolvermetoder skal afvises; der skal penge på bordet.

Fuld solidaritet med kampen for ægte resultater ved lokallønforhandlingerne!

Læs også

Strejkevinde blæser i Vestas!

Læs også OK23 udtalelsen fra APK: Kampen forsætter for højere løn og arbejdsvilkår | KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater