Frankrig: Retfærdighed for Nahel! Retfærdighed for Al Houssein! Ingen retfærdighed, ingen fred!

Efter måneders mobiliseringer mod pensionsreformen, hvor den folkelige ungdom deltog massivt side om side med arbejderne og den arbejdende befolkning på trods af ordensmagtens undertrykkelse og masseanholdelserne, så fortsætter politivolden med attentatet på to unge mennesker fra arbejderkvarterer i Nanterre og Angoulême: Nahel og Al Houssein.

Retfærdighed for Nahel

Onsdag den 27. juni skød en politimand Nahel, en 17-årig fra Nanterre, under påskud af at han nægtede at efterkomme ordre og trusler mod politiets sikkerhed. Nahel døde øjeblikkeligt. Vreden blandt de unge i Nanterre, især de unge i arbejderkvarterer, skyldes ikke kun denne forbrydelse. I ugevis er ansigtstjek og provokationer fra politiets side taget til i området, hvor Nahel blev myrdet, med kontrol ved udgangen eller i parken ved siden af stationen, hvor de unge ofte mødes.

Retfærdighed for Al Houssein

Den 14. juni omkring kl. 04.00, nær Angoulême, blev Al Houssein Camara, en 19-årig guineaner myrdet af BAC, angiveligt at ‘nægte at efterkomme ordre’ i en vag sammenhæng, hvor han ifølge vidner slet ikke var.. Uanset fakta, dræber man ikke på grund af et afslag på at efterkomme henstilling

Al Houssein skulle ansættes på Intermarché-basen i Roullet St. Estèphe, hvor mange unge mennesker i usikre job arbejder.

Al Houssein ankom til Angoulême som uledsaget mindreårig for 4 år siden. Han havde for nylig bestået sit kørekort og havde lige købt sin bil.

Lørdag den 17. juni samlede en fredelig march næsten 800 mennesker. Billedet af AI Houssein blev holdt op af mange demonstranter. Der deltog mange mennesker fra det guineanske samfund og kvarterer, mange fra eget kvarter. Der deltog folk i alle aldre og fra alle samfundslag: hans mindreårige venner og fordrevne unge voksne, foreningerne, der hjælper dem lokalt, hans fodboldklubkammerater, hans kolleger… men også fagforeninger, politiske partier, organisationer.

UJR (Ungdomsforbundet af unge revolutionære) var til stede. Marchen stoppede foran herberget for unge arbejdere, hvor han boede, og som han forlod den morgen han blev myrdet. Følelsesfulde og vrede taler udtrykte viljen til at søge retfærdighed og stoppe politiets racisme. Ved afslutningen kastede politiet kastede tåregas mod de sidste demonstranter, der var til stede. Men det er ikke deres feje undertrykkelse, der vil dæmpe vreden.

Mange af dem der var til stede, deltog også i Angoulême Pride March dagen efter. Der blev igen råbet slogans, der krævede ‘Retfærdighed for Al Houssein’, ‘Ingen retfærdighed, ingen fred’.

Under demonstrationen til støtte for ”Jordens forsvarere”(Soulément de la terre) onsdag den 28. blev Al Houssein og Nahel nævnt sammen med ofrene for politiet i arbejderkvartererne og for undertrykkelsen af demonstrationerne.

Vi erfarer, at den politimand der myrdede AI Houssein er nu tiltalt, 48 timer efter mordet på Nahel i Nanterre først i det øjeblik, hvor landet brænder, og hvor myndighederne beder om ro.

Siden tragedien og reaktionerne står det klart: det er ikke opfordringer til ro eller undertrykkelse, der vil dæmpe ungdommens vrede. Siden 2022 er 13 mennesker døde for at nægte at adlyde politiets voldelige fremfærd i Frankrig. Vi kræver en ende på straffrihed og politiets ‘formodning om selvforsvar’-love, der blev indført i 2017. Vi kræver en ende på denne tilladelse til at dræbe.

Et system, der lemlæster, voldtager og dræber

Uanset resultatet af disse procedurer, er vi klar over, at disse fakta ikke kun skyldes “personlig eller professionel fejl”. Det er snarere konsekvensen af et system, der nærer vold og straffrihed over for de folkelige lag og arbejderne.

Det er det samme system, der lemlæster, voldtager og dræber indbyggerne i arbejderkvarterer. En stat, der undertrykker omsorgspersoner, arbejdere, og folkelige lag, når de hævder deres rettigheder. Den samme politistat, som dræbte Zyed, Bouna og Adama, lemlæstede Maximes hånd i Notre-Dame-des-Landes, bragte gymnasieelever i knæ i Mantes-la-Jolie, dræbte Zineb Redouane i Marseille, sårede mange gule veste og demonstranter i Sainte-Soline… Listen er lang. Vores vrede er enorm. Det samme system dræbte Nahel og Al Houssein. Politivold, racisme, undertrykkelse og imperialistiske krige er en del af det samme system, det imperialistiske kapitalistiske system. Vi vil fortsætte med at råbe: Vi ønsker ikke dette system, vi bekæmper det! Ingen retfærdighed, ingen social fred!

Politi overalt, retfærdighed ingen steder

Stop politiets straffrihed Retfærdighed for Al Houssein!

Retfærdighed for Nahel!

Retfærdighed for alle ofre for politiforbrydelser og vold

Politistaten kan stoppe vores vrede og vores kampe!

1.juli 2023

UJR – Ungdomsforbundet af unge revolutionære

Union des Jeunes Révolutionnaires – UJR France | Facebook

læs også PCOF udtalelsen:
Frankrig: Nej til politivold og straffrihed for politiet!

Frankrig: Nej til politivold og straffrihed for politiet!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne