Frankrig: Nej til politivold og straffrihed for politiet!


Udtalelse af PCOF, Frankrig
Endnu en gang blev en ung mand dræbt af en politimand “for at nægte at efterkomme en ordre”.

Det skete i Nanterre om morgenen den 27. juni, og scenen blev filmet. Den cirkulerer bredt og dementerer politiets version af situationen.

I 2022 blev 13 mennesker dræbt af samme årsager: “selvforsvar” påberåbt af politiet.

Som forskere, der analyserer dette eksploderende fænomen, påpeger, er det især loven fra 2017, der ændrer politiets brug af deres våben, der er tale om.

“Nægtelsen af at efterkomme ordre” giver ikke tilladelse til at dræbe, som flere politiske ledere og demokratiske organisationer med rette har hævdet.

Paris-politichefen siger, at han venter på resultaterne af efterforskningen og nægter at fordømme politimandens handling.

I flere måneder har politivolden været stigende, især mod unge i kvartererne. Siden har indbyggerne i Nanterre fordømt udviklingen, hvor politiets kontrol og provokationer er blevet mangedoblet, sådan har det været i mere end en uge.

Dette forklarer vreden hos indbyggerne og de unge i arbejderkvarterer, som allerede spontant har mobiliseret.

Vi deler denne vrede og opfordrer kammerater og venner fra Nanterre til at deltage i møder og demonstrationer for at fordømme politivold mod unge mennesker og til at vise solidaritet med ofrene og deres familier.

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater