Handling mod minus overenskomster, vores nej er solidarisk

Nu kører OK23 afstemningerne. Kun en tydelig og aktiv Nej bevægelse kan slå igennem fagtoppens nederlagslinje og den massive kampagne for et ja. At afstemningen bliver lagt hen over påsken, er et sikkert tegn på at der er ugler i mosen, alt gøres for at forhindre oplysning og aktivitet. Græsrodsinitiativet bag Facebookgruppen OK23 Stem NEj!!!, har set skriften på væggen. Gruppen gik på banen allerede i begyndelsen af marts efter CO-industriens minusresultat blev præsenteret, med det klare formål at samle og styrke et Nej. Gruppen har siden delt talrige udtalelser fra klubber og aktiviteter og debat fra enkeltpersoner. Gruppen har også udgivet en løbeseddel med hovedargumenter for at stemme Nej. Kommunistisk Politik har talt med Kristian, der er en af gruppens initiativtagere.

Onsdag meddelte Forligsinstitutionen, at afstemningen om overenskomsterne starter søndag d. 26. marts, den vil køre hen over påsken og resultatet skal foreligge onsdag d. 12. april.

Det bør ikke komme som en overraskelse at tingene bliver hastet igennem. Sådan er det altid, ikke mindst når resultaterne indeholder forringelser som toppen i fagbevægelsen helst ikke vil have frem, forklarer Kristian der er en af initiativtagerne bag Facebookgruppen OK23 Stem NEj!!!

– Vores initiativ har haft som mål at styrke en fælles nej-kampagne, hvor vi får knyttet argumenter fra de forskellige fag og grupper sammen. Det er vigtigt med et solidarisk fælles Nej. Dem vi står overfor, har alle pengene og er godt organiseret, det kan vi kun stå op imod når vi styrker vores sammenhold nedefra.

– Vores gruppe opfordrer til handling, til at styrke de lokale aktiviteter, alene det at stille sig op med bannere og skilte og dele argumenter, er en stærk aktion der kan deles med hele landet. Det at nogle stiller sig op og viser deres holdning kan være den gnist der skal til for at arbejdere rundt omkring begynder at sætter sig ind i sagerne.

– Lad os få masser af aktiviteter i gang, og helt frem til afstemningen er overstået. Så mange skal stemme som muligt. Har man ikke selv en løbeseddel kan man bruge vores, brug vores fælles paroler og hovedargumenter for at kæmpe for et bedre resultat. Og ikke mindst del jeres aktiviteter på facebook gruppen!!

 

Næste møde i gruppen er online den 30. marts, klokken 17. Mødelink vil blive lagt op i gruppen.

Løbeseddel til at printe ud

ok23stemnej

Andre fælles aktiviteter for StemNej-bevægelsen:

Stormøde for fællesinitiativet ”NEJ til OK23” 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater