Bestem dig allerede nu – Stem NEJ til OK-23!

Læserindlæg ved David Mørck.

“Man BEHØVER ikke at være lige så rød som undertegnede – for allerede nu, at beslutte sig for et nej ved den kommende OK-23 afstemning – men det hjælper!

Skulle man afvente de sidste, centrale forhandlinger? Desværre er det ikke nødvendigt, for der foreligger allerede en præcedens, en rettesnor for, hvad, der generelt er i vente.

2×2 % for nu bare at forenkle, for det er selvfølgelig meget mere kompliceret end det.

Og hvad er det egentlig for noget, at danne æresport og tænde romerlys for at hylde forhandlerne allerede idet de ankommer? Det er sgu et lidt misforstået rygstød.

Skulle vi nu ikke lige klappe hesten og afvente resultaterne, inden vi klapper i vores små taknemmelige hænder? Hvor svært er det ikke lige, at trække støtten til forhandlerne, efter allerede at have hyldet dem? Fagforeningerne er kamporganisationer og ikke eventarrangører!

Men tillad mig lige – med et dagligdags eksempel – at illustrere, hvor utilstrækkeligt niveauet er.
I min lokale butik, købte jeg i dag en liter rapsolie. 30 kroner gav jeg. Den samme liter kostede 12 kroner i 2021. Lyder dét som 4% … over to år? Og hvis ikke alle de danske, gule marker hvert forår er nok til, at vi selv kan producere billig olie, hvem er det så, der tjener på, at transportere olien i butikkerne til Danmark?

Mærsk blandt andre … og hvad lød deres overskud på sidste år?
203 MILLIARDER!
På ét år!
Og de betaler ingen skat!

Kammerater, kan I se, hvor råddent dét er??

Selvfølgelig ved jeg, at vi stadig har de lokale forhandlinger, at læne os op ad, men kommer vi i mål med noget, der bare ligner inflationsraten? Det kommer jo ikke til at ske! Og desuden er de lokale forhandlinger en asocial uskik, der ender med de dårligste resultater for de svageste forhandlere hos de værste arbejdskøbere.

Ikke alene skal vi lade som om, at vi ikke har bemærket det ene enorme milliardoverskud efter det andet i danske virksomheder, vi bliver også spist af med en lønudvikling, der reelt er en ganske betragtelig reallønsnedgang.

Hvad siger du? Hær eller velfærd?
Vil DU betale for, at de gensidige myrderier i Ukraine fortsætter i det uendelige og afstedkommer en fuldstændig forrykt, global oprustning?
Nej, vel?!

Så beslut dig allerede nu!
Stem nej den dag det betyder noget. Lad nu fagforeningerne vise, at de er kamporganisationer og ikke bovlamme venskabsforeninger! Hvis den mørkeblå regering ikke får en lussing for sin krigsliderlige politik, som DU betaler for, så finder den aldrig ud af, at man ikke skal stjæle, hvad danske arbejdere har opnået gennem blod, sved og tårer!
Se det i øjnene … vi får jo ikke det lønhop, der skal til for at få os helskindet gennem inflationskrisen. Vi får jo ikke nedsat arbejdstid, uanset, hvor nedslidte vi er. Så mens de rige bliver rigere, mens enorme værdier bliver samlet på procentvis stadig færre hænder, så skal DU – som arbejder – acceptere en reallønsnedgang!

Sig stop nu!
BESTEM DIG ALLEREDE NU – STEM NEJ TIL OK-23!

Send et læserindlæg til KPnet:
Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater