Krigs- og fattigdomspolitik som i USA

USA bevilgede i løbet af sidste år 113 mia. dollars i økonomisk og militær støtte til styret i Ukraine. I samme periode har befolkningen betalt for USA’s krig mod Rusland med stærkt forringede forhold for folkesundheden og levevilkårerne generelt – med en øget fattigdom, der betyder, at 160 millioner mennesker, dvs omkring halvdelen af USA’s befolkning nu har svært ved at betale de daglige leveomkostninger. Helt parallelt befinder den danske regerings asociale krigspolitik sig. Her bliver der helt aktuelt prædiket løntilbageholdenhed og ‘ansvarlighed’ for at redde virksomhedernes profit og sikre penge til krig.

Det privatiserede sundhedsvæsen er et af de områder, der koster den almindelige befolkning dyrt. I juni sidste år gennemførte USA’s præsident Joe Biden den højeste forhøjelse af Medicare-præmierne i USA’s historie. Medicare er det offentlige sygesikringsprogram for de personer i USA, der er 65 år og derover. Denne prisstigning blev foretaget samtidig med, at Biden-administrationen annoncerede en stigning på 8,5 % i betalingerne til private forsikringsselskaber, der deltager i Medicare Advantage, et program, der omdirigerer Medicare-penge til private forsikringsselskaber. Bidens udbetaling til de private forsikringsselskaber kommer efter at Biden selv har indkasseret 47 millioner dollars fra ledere i sundhedssektoren under sin 2020-kampagne for præsidentvalget. Kilde:
The US funneled billions towards Ukraine while cutting corners on health and education

Altså en direkte støtte til de private firmaer på bekostning af befolkningen. Helt parallel til den danske regerings politik, hvor deres ’sundheds’program bygger på mere privatisering og hjælp til privathospitalerne, mens det offentlige sundhedssystem får lov at forbløde.

SVM-regeringen følger USA’s krigspolitik, der både øger usikkerheden og faren for storkrig enormt – og systematisk skaber fattigdom, hvor arbejderklassen bliver afkrævet betalingen for krigen. Samfundets værdier, skabt af arbejderne kanaliseres over i krig. En massiv propaganda med ensrettede medier er sat ind for at bortforklare tingenes tilstand – fra dronningen til alle store medier. Alle institutioner er sat i krigs-mode for at manipulere os til at tro, at krigen forsvarer et lille lands frihed, og ikke som sandheden er, de stores profitter og deres lebensraum mod øst.

Læs også
Styrk kampen mod den imperialistiske krig! Stop for regeringens krigspolitik!

Svaret til minusoverenskomst er NEJ

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater