Svaret til minusoverenskomst er NEJ

“Gennembruds”forliget for CO industri siger jo ALT om rammen og de hovedelementer, de andre forlig vil indeholde. Denne ramme er overordnet klappet af mellem monopolerne og arbejdsgiverforeningen, den allerøverste fagtop og monopolernes regering.

“Det er en ren arbejdsgiveroverenskomst. Den kommer ikke i nærheden at dække for det kæmpe reallønsfald, vi har oplevet. Arbejdsgiverne har haft de største aktieudbytter og så vil de spise os af med dette! Det er en fornærmelse – og der er kun en ting at gøre – tommelfingeren ned og stem nej. Det er nu, der for alvor skal fart under en bred Stem Nej kampagne.”,  udtaler APK

I weekenden blev der landet et forlig på industriens område, der er ren fallit. I gennemsnit svarer forliget til en 4 procents lønstigning i overenskomstperioden og en to årig overenskomst. En hævelse af mindstelønnen over 2 år på 9 kroner, 4,50 kr. i timen i år og næste år, det svarer til en ca. 2,3 procent lønstigning om året for en gennemsnitsløn. Dertil er der 2 procent reduktion i pensions indbetaling, og to procent ekstra næste år til fritvalgsordningen. Det betyder at lønnen for de fleste ikke engang vil kunne følge prisudviklingen fremad, for slet ikke at tale om inflationsefterslæbet på 10 – 15 procent fra de sidste tre år, alt efter hvor man bor. Kravet om at reducere nedslidning og arbejdstiden er totalt forsvundet.

“Og så skal regeringens lovforslag om tyveriet af en fridag – Store Bededag- helt af bordet. Vi kan ikke lægge os fladt ned og acceptere, at regeringen bryder ind i overenskomster, stjæler en fridag, sætter arbejdstiden op – samtidig med at arbejdsgiverne og fagtoppen lander et forlig med en minusoverenskomst. De to ting hænger sammen – og det er NEJ til begge.”

Det påvirker alle andres overenskomst – og med forligsinstitutionens sammenfletningsregler risikerer alle mindre overenskomstområder at blive kørt over.

Så hvad må der gøres :

”Solidariteten udvikles nedefra på tværs af faggrupper og brancher gennem at sætte handling bag kravene, på faglige møder og aktioner. Vi kan kun opnå resultater, hvis arbejdsgiverne er truet på pengepungen. Det bliver de af faglige aktioner, arbejdsnedlæggelser. Kampfællesskabet opbygges der hvor vi står sammen om de centrale krav, bygger på den tværfaglige solidaritet og solidariteten fra de arbejdsløse og de offentligt ansatte. Det er det der må handles på, inden løbet er kørt.

En effektiv NEJ-kampagne må i gang. Sammenkædningsreglerne skal brydes, så der ikke igen er store Nej grupper, der tromles henover. Hvis kravene ikke indfries, bliver konflikt og strejke nødvendigt. Og vil fagtoppene ikke rejse en overenskomstkamp, men igen skyde den til hjørne med henvisning til småkrummer, må den rejses udenom dem på tværs af arbejdspladser og klubber.”

Gå med i Arbejderpartiet Kommunisterne – www.apk2000.dk

Læs også:

Det er nu der skal forberedes et NEJ til minus overenskomster


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater