Regeringen åbner for muligheden: danske kampvogne til Ukraine

Tre ministre skridtede mandag fronten af i Ukraine og snart vil endnu et milliardbeløb skulle trækkes ud af de offentlige budgetter, hvis regeringen beslutter, at tilslutte Danmark til ’kampvognskoalitionen’, der vil få krigen i Ukraine til at eskalere yderligere. Danske politikere har netop doneret landets samlede og helt nyindkøbte artilleri – og i alt sendt for 5,6 mia. militære bidrag. Som Lars Løkke Rasmussen udtrykker det ”ca prisen på 2 gange Store Bededag”.

Regeringen har igangsat en svikmølle, hvor værdier flyttes fra alt hvad der hedder velfærd og almene levevilkår til støtte til våbenindustrien og landets øvrige monopoler. Det sker under overskriften ”mere krisebevidsthed” – vi skal alle yde ofre for ’friheden’”. I Ukraine besøgte regeringen Danmarks venskabsby havnebyen Mykolajiv, som Danmark, som det så smukt lyder ”har påtaget sig et særligt ansvar for at være med til at genopbygge”.

Rusland skal svækkes i den store imperialistiske rivalisering og Ukraine skal over på vestlig kapitals hænder. Bl.a danske firmaer skal ind og investere når krigen er slut og Ukraine vundet som territorie for NATO og EU. Den retning havde Mette Frederiksen stort fokus på under besøget. Her blev hele investeringsdelen naturligvis fremstillet som humanitær hjælp til opbygning af infrastruktur, børnehaver, hospitaler, elnet osv. til vores venner. Mens sandheden bag den humanisme er, at NATO og EU absolut intet gør for at stoppe ødelæggelserne. Nej, lad dem smadre det hele for det ’gode formål’ – en sejr over Rusland, så Ukraines store rigdomme på naturressourcer og arbejdskraft kan høstes af Vesten.

Som en del af regeringsgrundlaget er besluttet en Ukraine-fond, der skal bruges til fortsat ’støtte’ – både militært og til ’genopbygning’. Udover den militære del vil det betyde økonomisk støtte til danske virksomheder, der vil ekspandere til Ukraine, hvor en sejr i krigen vil betyde, at nyt land og arbejdskraft er vundet for vestlige kapitalinteresser.

Læs om hvordan danske våbenproducenter gnider sig i hænderne. Som underleverandører til amerikanske og europæiske virksomheder er regeringens politik ren service for dem.

Dansk forsvarsindustri står på spring for at få nye ordrer
DR d. 30. januar 2023

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater