Godt rødt nytår til KPnets læsere!

Nu står vi ved tærsklen til 2023, og du kan godt finde arbejdshandskerne frem og øve den knyttede næve. Alle de laveste indkomster har med inflationen oplevet årtiers hurtigste og største reallønstab. Det tabte skal vindes tilbage ved at hæve alle lønninger og alle overførselsindkomster. Svaret fra Regeringen og arbejdsgiverne er korslagte arme. De er på krigsstien og nægter at betale, mens de selv rager til sig. Derfor skal de stærkeste kamptræk i arbejderklassens arsenal beredes.

Fagtoppen og deres forhandlere har en anden dagsorden: de er begejstrede for den nye krigsregering, de vil stå med Mette Frederiksen hele vejen igennem. Derfor vil forhandlerne også gå med på reallønsfald, nedskæringer og længere arbejdsdage. De vil også gå med til at lukke for gymnasier i de fattige kvarterer og rage billige boliger ned, mens milliarder går til flere bomber og kanoner. Derfor har de ikke indkaldt til tillidsmandskonferencer og igen ikke sat scenen for konflikt.

Fagtoppen løber også med på arbejdsgivernes klagesang om at der mangler arbejdskraft, og vil gå med til nedskæringer på uddannelser og SU. Men der mangler ikke arbejdskraft i Danmark, så længe de nægter at betale en ordentlig løn og sikre ordentlige arbejdsforhold. Det er logik.

Vi kender karakteren af de partier der står i regeringen, det er ikke nyt for ”denne særlige tid” at arbejdsgiverne og en socialdemokratisk regering sætter sig sammen. Lenin skrev allerede i 1916 at ”i de sidste år har det danske “socialdemokratiske” parti ikke på nogen måde adskilt sig fra borgerlige radikale.” Det er så sandt i dag som dengang.

At forstå klassekarakteren af statsmagten er det afgørende. Dem der sidder på magten i samfundet er storkapitalen og monopolerne og det er de samme der styrer staten. Det er borgerskabets stat, og deres lovgivning, og deres regering, uanset partifarverne.

Dagskampene er vigtige og nødvendige. Og vores parti og bevægelse stiller opgaven at rejse arbejderklassen til kamp for sin egen befrielse og dermed verden for udbytning og undertrykkelse.

Den vej tager vi med åbne øjne: en revolutionær politik, imod reformismens klassesamarbejde, der er ikke andre veje til en socialistisk fremtid.

Vi vil ikke betale for deres krise og krig

Regeringens bebudede reformer, handler om privatiseringer, længere arbejdsliv, lavere løn og højere tempo, kort sagt at skaffe profit og billigere arbejdskraft til kapitalen. Det er indlysende, at der må reageres.

Vi ved at hårde tider komme til at kræve hård kamp, og der må svares igen allerede inden regeringens angreb kommer til at træde i kraft. Der er ikke noget kompromis der kan stille kapitalens umættelige sult, der er kun kampens vej.

Kampen skal rejses mod både regering og arbejdsgivere og fagtoppen. Den nødvendige forandring kan kun komme ét sted fra. Fra befolkningen selv, fra arbejderklassen og ungdommen. Tiden er ikke til at tøve eller vente, men til at deltage og organisere sig i klassekampen, rejse krav og kæmpe for dem.

Styrk aktionsenheden omkring de umiddelbare krav – højere løn og sociale ydelser, der dækker inflations-og reallønstab – sig nej til forringelser, nedskærings-og privatiseringsreformer.

Styrk kampen mod krig og reaktionen – og for internationale solidaritet.

For et brud med kapitalismen og en socialistisk fremtid.

GODT RØDT NYTÅR

Gå med i Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Læs også
Kapitalismen har intet andet at tilbyde arbejderklassen end ulykker og krig
KPnet 31. december 2023

Styrk kampen mod krigs-politikken!
Udtalelse fra CIPOML, europæisk møde februar 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater