Nej, vi vil ikke betale jeres krig – fingrene væk fra Store Bededag

Store Bededag er ikke en religiøs dag, men en dags pusterum i et presset arbejdsliv. En rettighed på arbejdsmarkedet, som SVM-regeringen vil stjæle, ovenikøbet til finansiering af et menneskefjendsk krigsbudget. Den nye arbejdsgiverregering mødes fra dag ét med harme – mod dette og hele deres stribe af planlagte angreb, deres sammenhængende masterplan bestilt af industriens lobbyorganistioner.

En kæmpemæssig opskruning af krigsbudgettet skal efter regeringens plan betales med tyveriet af Store Bededag – og en lang række ’reformer’. En helt i gennem asocial politik, der skærer pensioner ned, vil ’klare’ den offentlige sektors kæmpe problemer med individuelle lønstigninger til de få og privatiseringer, vil uddelle almisser til kontanthjælpsmodtagere, i stedet for rettigheder osv osv.

De planlægger flere penge til både NATO og EU, støtte til våbenindustrien og finansiering af krigen i Ukraine. At stjæle Store Bededage vil ikke være nok for dem, det bliver benhård klassekamp mod arbejdere, ungdom, mod flertallet af befolkningen, for at sikre krigspolitikken og profitterne. Sideløbende med reformerne skal lønningerne holdes nede efter devisen ”det er arbejdsgiverne der skaber velstand og velfærd”. Trods det, at det kun er arbejde og de der arbejder, der skaber værdier. Arbejdsgiverne kunne snildt undværes.

At stjæle en helligdag var også på tapetet tilbage i 2012 under Helle Thorning Schmidt og med Mette Frederiksen som arbejdsminister som led i regeringens krav om længere arbejdstid, men blev forhindret pga. modstand. Tværtimod er kravet hos den arbejdende befolkning ikke længere, men kortere arbejdsdag og må forhindres.

Enhedslistens m.fl’s strategi med enhed med Socialdemokratiet står nu afklædt i al sin elendighed. Alligevel fremturer partiet med at forsøge at aflede den nødvendige kamp. De skriver efter regeringsdannelsen:

Mette Frederiksen ”er gået i armene på blå blok og har overtaget højrefløjens politik”. De vil stadig ’hjælpe’ og presse S til en anden politik. Men det vi ser nu er netop S-politik, den kapitalens politik S har brugt årene med Enhedslistens støtte til at forberede og nu endelig kan melde rendyrket ud i ly af diverse kriser i fuld samdrægtighed med andre borgerlige partier. De er enige om det væsentlige, at bringe storkapitalen og imperialist magterne gennem krisen, mens de øger deres profitter og lader befolkningen betale. Det er nødvendigt at se det i øjnene og droppe illusionerne om parlamentariske forhåbninger, hvis modstanden mod regeringens faktiske politik skal skabes.

Som APK skriver i udtalelsen: Ned med den arbejderfjendske politik og regering:

Vi må mobilisere på arbejdspladser, uddannelsessteder og gaden og ikke vente på en såkaldt ”rød opposition” i Folketinget, der har været alibi for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet i flere år. Det er nødvendigt at gøre op med klassesamarbejdspolitikken.”

Link
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Ned med den arbejderfjendske politik og regering

Ned med den arbejderfjendske politik og regering


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater