Vi kæmper for kvindefrigørelse og mod kvindeundertrykkelse

Når det kommer til virkelighedens problemer har valgets politikere ingen reelle løsninger – kun tomme valgløfter. Her er en af Folkets Stemmer. Flere taler bringes i de kommende dage.

Tale af Marie Herget Christensen, Kvinder i Kamp
på Folketingets åbningsdag på demonstrationen FOLKET HAR ORDET

Kvinder i kamp kæmper for kvindefrigørelse og mod kvindeundertrykkelse

Derfor siger vi i dag og alle andre dage

Stop for prisstigninger Vi kan ikke forsørge os selv og vores børn med de vanvittige prisstigninger!
Stop med at smide folk ud af deres hjem. Vi vil kunne bo i sikkerhed med vores børn!
Vi kræver mange mange flere penge i løn til kvindefagene. Slut med uligeløn og lavt løn!
Og vi kræver flere kolleger i den offentlige sektor!
Stop for krigspolitik og oprustningen!
Stop volden mod kvinder!

For at vi kan leve frit som kvinder er det afgørende nødvendigt at vi ret til en bolig vi har råd til. Uanset vores livssituation. Allerede før den nuværende krise var København et fuldstændig sindssygt boligmarked hvor det var stort set umuligt for familier at få en bolig på en indkomst. Det er en kvindekamp fordi det skal være muligt at forsørge os selv os vores børn også hvis vi er alene. Vi vil ikke være afhængige af en mand og hans indkomst. Et boligmarked der kræver to indkomster trælbinder kvinden til parforholdet. Også når det forhold er voldeligt. Det skal være muligt for en kvinde at komme ud af et voldeligt forhold. Det er det kun hvis hun har mulighed for at få et sted at bo til sig selv og sine børn på en indkomst. Derfor er boligkamp kvindekamp. Derfor kræver vi at ingen! – heller ikke familier, heller ikke enlige forsørger bliver smidt ud af deres hjem. Derfor kræver vi boliger der er til at betale til alle.

Vi vil leve i frihed og økonomisk uafhængighed. Vi vil have mulighed for at kunne forsørge os selv og vores børn uden at være afhængige af en partner og uden at leve i fattigdom uanset vores livssituation. Derfor er kampen mod prisstigninger en kvindekamp. Derfor kræver vi at momsen på mad skal væk. Derfor kræver vi loft over prisstigningerne også på el og varme. De forslag folketinget indtil videre er kommet med forslår som en skrædder i helvede. Vi vil ikke gå en vinter i møde hvor vores børn skal fryse for at vi kan få råd til mad.

Derfor kræver vi at vi der er syge, nedslidte og reformramte får ydelser som vi kan forsørge dem selv og vores børn for. Uden at blive trukket igennem et uværdigt helvede i jobcentrene!

Vi vil have en løn der kan forsørge os selv og vores børn. Derfor kræver vi langt højere løn til de alt for lavt lønnede kvindefag. Det kan ikke være rigtigt i en tid hvor prisstigningerne er astronomiske at vi stadig skal forarmes af uligeløn og lavt løn til kvindefagene

Vi har brug for en offentlig sektor. Vi har brug for varme og varme hænder i børnehaverne. Vi har brug for mange flere voksne der kan være sammen med vores børn mens vi er på arbejde. Vi har brug for jordemødre ved vores side når vi føder og vi har brug for mange, mange flere omsorgs og sundhedspersonale. Vi kræver mange flere kolleger i hele den offentlige sektor. Arbejdsgiverne i den offentlige sektor og politikerner – det er de samme. Arbejdsgiverne de sidder derinde og nægter at åbne lønningsposen, nægter at oppe normeringer.
Og følgerne for os ser vi hver eneste dag. Det er os der bliver slidt ned som arbejdere i den offentlige sektor fordi vi har for få kolleger og det er også os der bliver ødelagt af at vores børn, gamle og syge lider.

Der er en pandemi lige nu. Den pandemi jeg taler om er mænds vold mod kvinder. Partnervold. Partnerdrab. Pandemien den buldrer også i Danmark. Hver evig eneste måned i Danmark bliver en kvinde myrdet af sin partner eller ekspartner. 10 tusindsvis af kvinder lever i voldelige forhold. Det kan ikke være rigtigt at et af de farligste steder for en kvinde at opholde sig er i parforholdet. Vi kræver handling nu!

Men hvad har politikerne så af løsninger? På prisstigningerne, på boligmanglen, på uligeløn, på udsultningen af den offentlige sektor, på volden?

Politikerne har travlt med at slå på krigstrommen og med oprustning. Men det har aldrig nogensinde hjulpet på kampen mod krigen. Vi har brug for sygeplejersker, ikke bomber! Vi har brug for mad, varme og lys, ikke oprustning! vi har brug på reelle lønstigninger, ikke krigspropaganda!

Se reportagen
TALERSTOL MOD KRISE, KRIG OG MANIPULATION – reportage fra Slotspladsen 4.10.22

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne