Støt op om nye aktioner – fattigdommen accelererer

Det var en velkoordineret og flot manifestation der løb af stablen i søndags i byer landet over. Her gjorde ophængt vasketøj opmærksom på syge kontanthjælpsmodtageres accelererende fattigdom. Tidspunktet er velvalgt, fortæller Susanne, der er en af de seje aktivister fra foreningen Den nøgne Sandhed.


KPnet har fulgt op på søndagens aktion “Klædt af til skindet” og snakket med Susanne, der er en af de seje aktivister fra foreningen Den nøgne Sandhed

– Folketingets partier er i gang med at forhandle fremtidens kontanthjælpssystem. I den forbindelse har vi også afleveret breve til samtlige folketingspartier. Nu hvor priserne stiger eksplosivt på det allermest basale, er kontanthjælpsmodtagernes situation katastrofal.

– Desværre tager forhandlingerne udgangspunkt i ydelseskommisionens udgiftsneutrale anbefalinger. Her kan man frygte at man vil fodre hunden med dens egen hale.

Eksempelvis at man vil skære ned hos de unge, som i forvejen er på en utrolig lav ydelse, eller nedsætte beløbet til folk på integrationsydelse – der nu hedder hjemsendelsesydelse. De har også usle kår. Hvis man eksempelvis nedsætter deres ydelse for at sætte ydelsen lidt op hos nogle få børnefamilier vil det være uacceptabelt! Der skal penge på bordet!

– På spørgsmålet om der kan forventes flere aktioner i fremtiden, svarer Susanne at der måske nok vil gå lidt tid, da kræfterne er sparsomme og pengene få. Men helt sikkert er det at vi kommer igen med et eller andet. Vi løber nok desværre ikke tør for ting der skal protesteres imod.

Se også

Klædt af til skindet
KPnet 21. marts 2022

Fra KPnet opfordrer vi til at bakke op om aktionerne, også økonomisk.

Se facebooksiden Klædt af til skindet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater