Klædt af til skindet

I Herlev, ligesom i andre byer landet over, kunne folk mandag morgen undre sig over at tørresnore med tøjstykker var hængt op rundt omkring.

Hvad var meningen?

Aktivister havde aftenen/natten inden hængt tørresnorene op for at sætte fokus på at folk på kontanthjælp og andre former for overførselsindkomster er “Klædt af til skindet.” For som der stod på de ophængte sedler:

Vi er klædt af til skindet. Alle mærker det; Gas, fødevarer, el, og benzin er steget voldsomt. Os der er på overførselsindkomst mærker det i særlig høj grad. De fleste af os er syge og kan på grund af kronisk sygdom ikke “ bare få os et arbejde.” Vi har ikke råd til mad, medicin, tandlæge, tøjvask eller råd til at varme vores bolig op. Vi er praktisk talt klædt af til skindet. Skal vi spise os mætte i morgen er der brug for politisk handling NU.

Dette bliver yderligere uddybet i en pressemeddelelse fra foreningen Den Nøgne Sandhed:

“Den 20. marts vil der over hele landet blive ophængt vasketøj, for at gøre opmærksom på den væsentlig forværrede fattigdom, som er blandt mennesker på offentlige ydelser i Danmark.
– Vi er klædt af til skindet og der er brug for handling nu!
– Vi ønsker at gøre politikerne i Folketinget opmærksomme på, at der er brug for en regulering af ydelser, og ikke mindst hjælp til medicin og tandlæge, så mennesker på offentlige ydelser, kan få det mest basale i hverdagen til at fungere – og ikke fortsat skal gå sultne i seng.
– Vi taler om mennesker uden arbejdsevne og uden handlemuligheder.
Priserne på gas, el, benzin og fødevarer stiger voldsomt og det rammer særligt mennesker på overførselsindkomster. Det handler om helt basale fornødenheder, såsom, at varme sin bolig op, at få vasket sit tøj, at få råd til medicin og ikke mindst; at spise.
Der er ikke mere at give af, vi er praktisk talt klædt af til skindet. Både os selv og vores børn.
På baggrund af Ydelseskommissionens afrapportering, indledes nu politiske forhandlinger om fremtidens kontanthjælpssystem. Fokus er rettet mod, at lave en politisk aftale med udgangspunkt i kommissionens ”udgiftsneutrale” anbefalinger.
I forbindelse med forhandlingerne vil vi gøre opmærksom på, at det er stærkt nødvendigt med handling, og ikke mindst et økonomisk løft. Nu!Vi er klædt af til skindet og kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen.”
Foreningen den nøgne Sandhed


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater