Indiens bønder sejrer over Modi-regimet – Dem, der vover at kæmpe, vinder!

En vedvarende, magtfuld og fredelige bondeaktion tvang en arrogant og hjerteløs regering til at bøje sig! Indiens premierminister Modi og hans konservative hinduistiske parti, BJP, har besluttet at ophæve alle tre landbrugslove, som regeringen indførte sidste efterår midt under corona-nedlukningen. Det er en kæmpe sejr for de indiske landmænd. På fredag den 26. november er det et år siden at de begyndte at demonstrere mod lovene. Millioner har været med i demonstrationer i de forskellige delstater og titusindvis har i månedsvis på skift deltaget i kæmpe lejre ved hovedvejene ind til den indiske hovedstad, New Delhi, i en fredelig protest mod de upopulære landbrugslove.

Af New Trade Union Initiative (NTUI)

New Trade Union Initiative (NTUI) lykønsker Sanyukt Kisan Morcha (SKM) og dets medlemmer med deres ekstraordinære sejr, der har tunget regeringen til at trække de tre landbrugslove tilbage. Vi hylder SKM for den historiske årelange kamp, der i deres kampagne tog fat på spørgsmål, som landmænd i hele landet står over for. Vi hylder de mere end 751 landmænd og landarbejdere, der betalte med deres liv i denne kamp.

I dag er faktisk et særligt øjeblik i vort lands historie. De vedvarende, magtfulde og fredelige bondeaktioner tvang en arrogant og hjerteløs regering til at bøje sig. En hjerteløs, autoritær regering, der har brugt de sidste 11 måneder på at kalde de hårdtarbejdende landboere i dette land alt fra terrorister og antistatsborgere til rekvisitter fra den parlamentariske opposition og professionelle demonstranter, blev tvunget til at give efter. Lad dette være et budskab til en arrogant og modbydelig premierminister, der leder en antidemokratisk politisk kraft, at mobning, misbrug, trusler og brug af statslige kræfter ikke er den måde, hvorpå en regering forbinder sig med folket.

Vi ville naturligvis være naive i at tro, at dette er kommet fra en regering, der har lært en lektie. Det kommer fra regering ledet af BJP, en politisk kraft, der søger at undertrykke, eller direkte at erstatte parlamentarisk demokrati i vores land. Det kommer få uger før parlamentsvalget i delstaterne Goa, Manipur, Punjab, Uttarakhand og Uttar Pradesh, som er en femtedel af landet, og som er stater, hvor BJP anerkender, at det står over for en alvorlig udfordring. Det kommer også på et tidspunkt, hvor økonomien er brudt sammen og ikke står til at genoplive.

BJP lader aldrig en mulighed for at forbinde politik med religion gå fra sig Premierministeren valgte at bruge den 19. november som dagen for meddelelsen – da det faldt sammen med den hellige fest for sikher, Guru Nanak Gurpurab, deres vigtigste dag i året. Han gjorde dette på et tidspunkt, hvor sikher åbner dørene til deres Gurdwaras (templer) for muslimer til at holde deres fredagsbøn, da de bliver angrebet af BJP-RSS selvtægts mænd for at gennemføre deres fredagsbøn i det åbne, som er, hvad de gør traditionelt. BJP, hvis position er forankret i del og hersk, er nødt til at angribe enheden blandt mennesker på mere end ét niveau.

NTUI og dets medlemmer, som naturligvis alle andre progressive fagforeninger og deres medlemmer over hele landet, har stået solidarisk med landmændenes kamp, siden den startede i november 2020. Vi har erfaret, at SKM foreslår at fortsætte sin protest, indtil de tre love rent faktisk er ophævet i parlamentet. Vi vil fortsætte med at stå sammen med dem. Vi støtter også deres opfordring til at fortsætte kampen for mindstestøtteprisen til kostpris +25 % og om el-lovgivningen. På nuværende tidspunkt opfordrer vi også SKM til at anerkende en retfærdig mindsteløn for landarbejdere.

Det seneste år har været et år med vanskelige kampe i skyggen af pandemien og den økonomiske elendighed. Det har også været et år med hidtil uset solidaritet. Et år, der har forenet organisationer, bevægelser og folk. Mere end nogensinde før er tiden inde til at bekræfte og forpligte os til en robust forenet front af progressive kræfter til at påtage sig en fælles kamp mod had, splittelse, ulighed og uretfærdighed. Lad dette også være et øjeblik for vurdering af vores kapacitet og lære af hinanden, da mange vil vende tilbage fra den rige oplevelse af en lang kamp, mens vi går fremad, vokser og styrkes vores modstand mod de fire arbejdslove og angrebet på vores demokrati.

Men i dag bliver en festdag.
En fejring af landets landmænd.
En fest for hele landet.
En fejring af selve demokratiet.

Lad ingen narre sig selv: Et brutalt flertal i parlamentet kan ikke gå ud over folkets vilje.

Et forenet folk vil aldrig blive besejret!

Enhed mellem arbejdere – og bønder længe leve! Inqilab Zindabad! (Længe leve revolutionen)

New Trade Union Initiative (NTUI)

Oversat efter Those who Dare to Struggle, Win

Læs også: Protesterne i Indien mod regeringens landbrugsreformer

Link: Sanyukt Kisan Morcha (SKM)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater