Regeringen må åbne for pengekassen!

Sygeplejerskernes daglige aktioner og arbejdsnedlæggelser har sat gang i en bred fælles kamp for en velfungerende offentlig sektor, for ordentlige løn- og arbejdsforhold, for ligeløn. Sammen med kravet om minimumsnormeringer, handicappedes rettigheder, stop for gensidig forsørgelse og klimahandling var det det klare budskab som sendtes til regering og politikerne i går ved folketingets åbning – og fra de aktionerende sygeplejersker på Amager Hospital.

Trods silende regn var kampstemningen klar ved Christiansborg i går ved folketingets åbning. Her var sygeplejersker, pædagoger, SOSUer, bioteknikere og mange andre mødt op for at markere kravet om at der skal gøres noget nu ellers bryder den offentlige sektor sammen på en lang række felter. Det kan ikke vente til næste sæt OK-forhandlingerne om 3 år. Det er nu der skal spyttes kroner i kassen.

Christiansborg Slotsplads var særdeles våd i går, men det forhindrede ikke varme mennesker i at markere deres protest og krav til magthaverne. Unge slog alarm og erklærede klimanødsituation. Det kan ikke vente med at tage situationen alvorlig. Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen pointerede at kampen for minimumsnormeringer ikke er nedtonet, papirnormeringer er ikke nok. Protesten mod loven om gensidig forsørgelse fremførtes og ligeledes rejses kravet om at sætte handicappolitikken på dagsordenen højt og tydeligt dagen i gennem.

MORGEN VED AMAGER HOSPITAL

Se link til tirsdagens demonstrationer her
Folketinget åbner tirsdag d. 5. oktober – Kom med til demonstrationerne!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne