Folketinget åbner tirsdag d. 5. oktober – Kom med til demonstrationerne!

Magthavernes parlamentariske centrum åbner et nyt Folketingsår. Klar til nye sorte reformer, nedskæringspolitik og kraftig oprustning. MEN udenfor borgen kæmper sygeplejerskerne med vedholdende morgenstrejker og faglige møder, og sammen med den opblomstrende bevægelse ”Fælles sag på tværs af fag” lægges et voksende pres på politikerne. Regeringen må åbne for pengekassen! Og det gælder på alle velfærdsområder.
På Christiansborg Slotsplads indkalder en række grupper til demonstration dagen igennem. Her følger en oversigt over nogle af dagens mange protester.

FÆLLES SAG PÅ TVÆRS AF FAG – ARBEJDSNEDLÆGGELSE OG DEMONSTRATION AMAGER HOSPITAL – KL. 7.45 – 8.45
Kampen fortsætter for ordentlige løn -og arbejdsforhold. Sygeplejerskerne m.fl. på Amager Hospital holder faglige møde igen 5. og 6. oktober foran hospitalet. Begge dage kl 7.45-8.45.

TJENESTEMANDSTIRSDAG – CHRISTIANSBORG SLOTSPLADS KL. 15.00
Vi inviterer hermed til den 10. Tjenestemandstirsdag i rækken af flere, skriver sygeplejerskerne bag disse. Vi genoptager vores Tjenestemandstirsdag-demonstrationer samme dag som Folketinget åbner og de vil fremover blive afholdt den første tirsdag i måneden.
Vær med til at gøre politikerne på Christiansborg opmærksom på at tiden nu er inde til et opgør med Tjenestemandsreformen af 1969, der har fastholdt adskillige kvindedominerede fag på det offentlige arbejdsmarked i et forældet lønhierarki.
Vi forventer at alle tager Corona alvorligt (husk håndsprit), og holder den nødvendige afstand.
Der vil være forskellige faglige talere og talere fra sygeplejerskerne.

UNGDOMMEN ERKLÆRER KLIMANØDSITUATION – CHRISTIANSBORG SLOTSPLADS KL 9.00 – 14.00
Vi går på gaden den 5. oktober til folketingets åbning for at erklære klimanødsituation, skriver arrangørerne. Nu er der snart gået to måneder siden den alarmerende IPCC-rapport udkom. Vores statsminister Mette Frederiksen har kun i korte vendinger på sociale medier forholdt sig til rapporten. 
Klimakrisen skal omtales og behandles som en nødsituation. At statsministeren ikke anerkender alvoren er et generationssvigt af dimensioner. FN, IEA og diverse statsledere har erklæret klimanødsituation, og det eneste vi har hørt fra Borgen er tomme løfter om at de er på rette kurs. Som Klimarådet også har påpeget, anskueliggør regeringens klimaplan på ingen måde vejen til 2030-målet. Vi kræver, at Mette Frederiksen indkalder til klimapressemøde, og erklærer klimanødsituation, der ændrer på dansk politik.

Derfor går vi på gaden den 5. oktober til Folketingets åbning, der er en unik mulighed til at konfrontere politikerne med deres klimasvigt. Det foregår på Christiansborg slotsplads kl 09:00-14:00. Dresscoden er sort tøj, og aktivister på stedet vil uddele rødt stof og tørklæder til deltagerne. 
Vi bliver nødt til at vise hvor mange vi er der ikke giver op; tag venner og familie med, så stiller vi med kampråb, skilte, lyd og taler.

#HvorErDerEnVoksen – CHRISTIANSBORG SLOTSPLADS KL 9.00 – 13.00
Tirsdag den 5.10 åbner Folketinget – en demokratisk festdag !
En dag med taler, masser af beretning og lovninger på bedre tider.
Vi er sikre på, at dronningen traditionen tro, deltager i festlighederne og ligeså gør forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen.
Ligesom de forgangne år, vil vi stå klar til dialog med politikerne – ligesom vi vil synge og hejse fanen for at vise, hvad vi kæmper for. Vi vil igen og igen, indgå dialog og argumentere for, vigtigheden af minimumsnormeringer i børnehøjde.
Vi ved, at loven om minimumsnormeringer skal endeligt besluttes i efteråret – så vi skal sætte alle sejl ind !
Forældrebevægelsen vil derfor vanen tro, være at finde foran Christiansborg den 5 oktober kl 9-13. Men vi vil SÅ gerne have selskab og derfor er DU inviteret med til fest ?

VÆK MED GENSIDIG FORSØRGERPLIGT – RIGSDAGSGÅRDEN, CHRISTIANSBORG KL 10-15
Vi støtter og arbejder for Borgerforslaget om fjernelse af Gensidig Forsørgelse.
Det er uretfærdig, at en førtidspensionist eller folkepensionist skal trækkes i sin pension, fordi de har en samlever eller ægtefælle der tjener penge. Desværre oplever vi, at flere pensionister går fra hinanden grundet økonomien. Ofte er økonomien også årsag til, at pensionister vælger at leve alene. Ved at støtte op om familien, vil vi som samfund spare penge. Derfor Væk med Gensidig Forsørgerpligt.
Der vil på dagen blive afholdt en konkurrence om hvem, som kan tømme lommerne hurtigere, på en pensionist end Peter Hummelgaard..
Der vil desuden på dagen være et event, som der kommer mere information om senere, og her kunne vi få brug for din hjælp..

HANDICAPPOLITIK PÅ DAGSORDENEN – DEMONSTRATIONER I 11 BYER VED FOLKETINGETS ÅBNING
5. oktober arrangerer Handicapinitiativet demonstrationer i København, Helsingør, Slagelse, Nakskov, Odense, Svendborg, Middelfart, Kolding, Aarhus, Aalborg og Frederikshavn. Kravet er, at regeringen tilfører handicapområdet flere midler på finansloven for 2022.

København: Christiansborg Slotsplads kl. 16.00. Århus: Rådhuspladsen kl. 16.00. Aalborg: Gabels Torv kl. 16.00. Kolding: Axeltorv kl. 16.00. Odense: Flakhaven kl. 16.00. Middelfart: Nytorv kl. 16.00. Slagelse: Rådhuspladsen kl. 16.00. Helsingør: Ved Rådhuset kl. 16.00
Nakskov: Axeltorv kl. 16.00

 

Dette blot et udsnit af protesterne mod magtens parlamentariske centrum, der finder sted tirsdag den 5. oktober 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater