Slut med at vente på bedre tider – Stem NEJ til OK21!

OK-resultatet der skal gælde de næste 3 år er alarmerende ringe. Ikke engang reallønnen er sikret. Med corona-krise som argument er der indgået en aftale som kun arbejdsgiverne kan være glade for. Sygeplejerskerne har allerede stemt NEJ og i øjeblikket tegner der sig en stærk Nej-stemning blandt FOA-medlemmer.

Det må være slut med at vente på bedre tider. Pædagogisk Sektor FOA Mariagerfjord slår hovedet på sømmet, når de i en pressemeddelelse skriver:

Overenskomsten fyldes med alt for mange ting der skal føres samtale om eller et udvalg skal ses på, med stor chance for at vi igen om fire år vil kunne komme til at skulle forhandle om netop ting der blot i denne periode skulle ”tales” om. Vi ser endnu engang en overenskomst hvor vi er med til at levere et A og et B hold. Afholdte møder i FOA Mariagerfjord om overenskomst 2021 har vist fra de deltagende medlemmer, at skuffelsen var malet i ansigterne, hvad den ligeledes er fra bestyrelsens side.”

Medlemmerne ønsker langt mere af deres fagforening, nemlig at den kæmper for bedre løn, flere varme hænder – ikke kun i ord, men også når overenskomsten skal besluttes.

Nogle medlemmer melder sig ud i frustration, mens andre tager kampen op. En kamp der også føres internt i fagforeningen om hvilken linje og politik der skal føres. Skal der slås for medlemmernes vilkår – eller skal man give op på forhånd og enes med arbejdsgiverne om, ’at desværre bliver der ikke råd i år – igen’.

FOA Mariagerfjord er en FOA-afdelng, der klart anbefaler at stemme Nej til OK-resultatet, som de betegner som ”uden reelle forbedringer til medlemmerne” og deres opfordring lyder: ”et rungende nej, nej og atter nej når der skal stemmes om OK 21”.

Her tager bestyrelsen nu også spørgsmålet direkte op om forbundets behandling af Nej-sigerne og den ja-kampagne forbundstoppen fører på trods af – eller måske nærmere på grund af – den store utilfredshed der er med resultatet blandt medlemmerne.

FOA Mariagerfjord skriver i en pressemeddelelse, at de er meget kritisk overfor den ja-kampagne som FOA hovedforbundsledelse og en del af hovedbestyrelsen fører. De betegner den som ”en meget ensidig og aggressiv kampagne for et ja til OK21”.

Der bliver smidt masser af medlemskroner i denne kampagne, på trods af, at der på de landsdækkende informationsmøder online har været stor kritik af resultatet.

Der bliver også lagt låg på det faktum, at det ikke var en enig hovedbestyrelse der sagde ja til forhandlingsresultatet. Der føres kun en kampagne for et ja.

Kritikere behandles dårligt:

Vi oplever der, vrisses og tales ned til medlemmer og valgte, hvis der stilles kritiske spørgsmål. Vi håbede på en ændring i attitude og tilgang til medlemmerne, men dette er ikke sket. Vi har oplevet under 3 landsdækkende møder, at der igen blev talt ned til og vrisset af medlemmer, som stillede de mange kritisk spørgsmål.”

Det må være slut med at udskyde

Så lad os ikke vente på ’bedre tider’, det er nu og her der er brug markante forbedringer i løn- og arbejdsforhold på hele det offentlige område. Det der ligger kan ikke bruges! Stem NEJ til det elendige OK-resultat!

Læs også

Vrede blandt FOA-medlemmer over OK-resultatet: Tænk hvis vi bare gik hjem?
KPnet 25. marts 2021

FOA Mariagerfjord: Sygeplejerskerne har vist vejen til et NEJ til OK21
KPnet 30. marts 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne