”Vi er mange og vi findes i nærheden” – Video – hjælp mod vold uden lyd

Under corona-pandemien er vold mod kvinder accelereret og voldsramte kvinder verden over har været isolerede med deres aggressor i hjemmene. Det fik den mexicanske aktivistgruppe Colectiva Hilos til at lave denne video med et nødtelefonnummer og tilbud om hjælp. En video uden lyd.

www.zonadocs.mx/2020/06/17/somos-muchas-y-estamos-cerca

Under Covid19 pandemien har voldsramte kvinder verden over været isolerede med deres aggressor i hjemmene. Det fik den mexicanske aktivistgruppe Colectiva Hilos til at lave denne video med et nødtelefonnummer og tilbud om hjælp. Videoen er uden lyd, så kvinderne kan se den uden fare for at blive opdaget. Den er set mange millioner gange og efterfølgende lavet lokalt 57 steder i forskellige mexicanske stater og lande som Argentina, Sverige og Chile til at hjælpe kvinder de steder, hvor de bor.

Ifølge officielle tal fra FN’s internationale agenturer er der rapporteret en 60% stigning i vold i hjemmet siden social indespærring blev gennemført for at reducere spredningen af COVID 19 virus.

Fra Enhed og Kamp 1,2021

Se Enhed og Kamps hjemmeside
APKs politiske og teoretiske magasin


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater