Terrorhandlingen med likvideringen af iransk atomfysiker må fordømmes!

Den seneste terrorlikvidering af den ledende iranske atomforsker indgår utvivlsomt i Netanyahus og Trumps  forsøg på at cementere den åbne zionistiske aggression imod det palæstinensiske folk og med samme utilslørede aggression mod Iran for at underlægge sig det iranske folk i deres fælles kamp for imperialistisk kontrol over Mellemøsten. Med en zionistisk ekspansion der i årtier er sket i ly af stormagtsfloskler om sikring af fred i Mellemøsten og palæstinensiske nationale rettigheder.
APK´s broderparti Irans Arbejderparti (Toufan) udtaler i forbindelse med terrorhandlingen:

Udtalelse ved Irans Arbejderparti (Toufan)

Om mordet på Mohsen Fakhrizadeh, en fremtrædende iransk atomforster.

Mohsen Fakhrizadeh, blev myrdet fredag aften i Damavand. Tre eller fire andre blev også dræbt i sammenstødet med terrorister.

Mellem 2009 og 2011 blev fire iranske ingeniører tilknyttet Teherans atomprogram myrdet. I den periode blev Massoud Ali Mohammadi, Majid Shahriari og Dariush Rezainejad dræbt og Ferreydoun Abbasi Davani blev såret. I samme periode blev der i New York Times offentliggjort en artikel om dette, og israelske højtstående embedsmænd hilste mordene på iranske videnskabsfolk velkommen og udtrykte de gør deres yderste for forhindre enhver bestræbelse på Iran udvikler sin atom teknologi.

For to år siden udtalte den zionistiske premierminister Benjamin Netanyahu på en pressekonference, at Mohsen Fakhrizadeh var Irans hovedarkitekt for Irans atomprogram og det er om at “huske det navn”!

På sin Twitter-konto offentliggjorde Donald Trump en tweet fra en israelsk journalist som lyder: “Ifølge rapporter i Iran blev Mohsen Fakhrizadeh myrdet i Damavand, øst for Teheran. Han var chef for Irans hemmelige militærprogram og havde været eftersøgt af Mossad i flere år. Hans død er et stort psykologisk og professionelt tilbageslag for Iran”

Denne målrettede terrorhandling er en fortsættelse af ​​drabene på iranske atomforskere og har til formål at øge spændingen i regionen. Dette er et forsøg fra Israels side på at forhindre forhandlinger mellem Bidens team og Iran for at vende tilbage til den diplomatiske proces omkring atomaftalen, 5 + 1, JCPOA.

Nyheden  om Netanyahus hemmelige møde med Saudiarabien´s Bin Salman og de sidste nyheder om et muligt amerikansk angreb på Iran før Trumps afsked fra Det Hvide Hus, er vidnesbyrd på provokationer og psykologisk krigsførelse mod Iran og relatere til mordet på Mohsen Fakhrizadeh.

Hensigten med denne uansvarlige terroroperation går ud på at provokere Iran til militær gengældelse og konfrontation med USA. Som vi har understreget gentagne gange, vil Israel ikke have fred i regionen, zionist-statens  overlevelse er knyttet til  splid, krig og aggression. Dette ligger i den zionistiske besættelsesmagt Israels natur.

  • Irans Arbejdets Parti (Toufan) fordømmer skarpt denne terrordåd og ser den som en form for udmattelseskrig mod det iranske folk.
  • Irans Arbejdets Parti (Toufan) fordømmer mordet på Mohsen Fakhrizadeh og de økonomiske sanktioner mod Iran. Disse reaktionære handlinger står i strid med fred, stabilitet og sikkerhed i Iran og i regionen.
    Disse handlinger er imod interesserne for masserne i Mellemøsten.
  • Disse terroristiske og provokative handlinger begrænser og overskygger det almene politiske klima i Iran. De påvirker negativt det iranske folks politiske og civile kamp for demokratiske rettigheder. Et sådant politisk klima skaber frygt og panik og tjener udelukkende de reaktionære og folkeligefjendtlige kræfter i Iran .

Irans Arbejderparti (Toufan) 27. november 2020

Irans Arbejderparti (Toufan) er medlem af CIPOML (Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer), som også APK er medlem af.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater