Vi er alle Julian Assange

Af Frank Johannesen

I disse dage føres der en næsten mørkelagt politisk retshøring ved London-domstolen Old Bailey mod grundlæggeren af WikiLeaks Julian Assange, der afhøres gemt bag panserglas afskåret fra sine advokater. USA ønsker Assange udleveret og tiltalt for flere brud på spionagelovgivningen med op til 175 års fængsel. Hans store ”forbrydelse” er, at han i kølvandet på USA’s ulovlige krige mod Afghanistan og Irak har afsløret adskillige krigsforbrydelser, herunder henrettelser, tortur og dødspatruljer. I stedet for at følge op på disse afsløringer har toneangivende medier forsøgt at ødelægge hans ry med opdigtede historier om voldtægt, hacking og spionage.

Denne skelsættende sag drejer sig om ytrings- og pressefriheden, der afgørende svækkes, hvis Assange udleveres og dømmes i USA.

Han har siden april 2019 siddet isoleret i højsikkerhedsfængslet Belmarsh i London med utilstrækkelig kontakt til sine advokater og familie. Han behandles som en ekstrem farlig kriminel under torturlignende forhold, og han er nu livstruet syg.

Efter åbningen af sagen den 7. september har der været total tavshed i de danske medier, herunder DR, TV 2 og de store dagblade. Det gælder også regeringen og alle folketingets partier. Medier og politikere svigter således deres egne idealer om frihed og menneskerettigheder i det liberale demokrati. Husk George Orwells advarende ord: I et autoritært samfund, er det at sige sandheden, en forbrydelse.

Hvis vi skal undgå at komme dertil, så bryd tavshedens tyranni og kæmp for hans frihed – for vi er alle Julian Assange.

Se Free Assange Global Protest

Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater