En småsvedende og småhostende togfører går igennem toget

Af Morten Færgemann Sørensen
Delt fra facebook med forfatterens tilladelse

En småsvedende og småhostende togfører går igennem toget for at tjekke billetter i et 100% belagt togsæt. I et ic3 tog betyder det 122 på standard og 16 på DSB 1´. Og det er kun i 1 togsæt (vel at mærke hvis det er med🤭🤭).

Han bliver ikke hjemme fordi han har fået at vide at sygefraværet skal normaliseres som var det før corona. Sygefraværet skal ”tilbage til det normale”, som direktøren skrev for over en måned siden i et coronanyhedsbrev. Han fik et lille stik i maven for Sundhedsmyndighederne havde lige fortalt på TV at man skulle blive hjemme, hvis man følte sig sløj.

Højtalerne på stationerne fortæller stadig: ”Føler du dig syg…skal du ikke rejse med bus, tog eller metro.” Togføreren føler sig syg, men er ikke rigtig syg. Og han vil gerne gøre sin direktør glad og være med til at sende et ”Stærkt signal til Danmark om, at vi hver dag kan levere en stabil og pålidelig drift.”, så derfor går han på arbejde – fordi som hans chef siger “det er brug for alle hænder”.

Iflg DSBs nye retningslinier som er funderet i sundhedsmyndighederne må du nu få udleveret et mundbind hvis du er i risikogruppen. Dét er den småhostende og halvsløje togfører ikke. Ikke engang pårørende i risikogruppen har han. Han vil bare gerne have lov til at beskytte Danmark og danskerne – kunderne i hans tog.

Han kan jo være smittebærer og i et fyldt tog bliver han vel til en massespreder?

Den faglige organisation svarer bekymrede togførere og S-tog revisorer med stor kundekontakt på deres Facebookside:

“Det er vores forventning at der nu findes gode løsninger lokalt – sådan bør det være”

Hvilket må betyde at alle der har lyst og behov kan få udleveret et mundbind. Sådan læser jeg det. Men Ingen ved det. For retningslinierne siger noget andet.

Jeg vil gerne be om mundbind tak. Så jeg kan beskytte Danmark og danskerne – kunderne. Dét vil være et stærkt signal!! Sådan bør det være.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater