En genåbning af Danmark skal ikke ske på direktørernes betingelser – podcast med Jonas Ørting, formand for APK

En genåbning af Danmark burde handle om hvad der er vigtigt for os som samfund – for sikkerhed og levebrød. Og den bør ikke styres af diktater fra Dansk Industri. Oktober Radio har talt med Jonas Ørting, formand for APK

HØR PODCAST HER

Der skal være styr på de nødvendige tiltag på arbejdspladserne. Det gælder ikke kun at værnemidler skal være tilgængelige, men også at arbejdet er tilrettelagt, og der er hænder nok, i forhold til den konkrete situation, så der er tid til at bruge udstyr på en forsvarlig måde.  Hvis arbejdet ikke kan udføres på en betryggende måde, må man nægte at arbejde. Hverken på en byggeplads eller i en skole/daginstitution skal man risikere liv og helbred.

Vi er både midt i en skærpet politisk kamp om hvem der skal betale krisen – og en kamp for at sikre sundhed og velfærd for befolkning og arbejdere. Det er to sider af samme sag.

Det gennemgående spørgsmål er, skal vi redde monopolernes profit eller befolkningens sundhed og levebrød? Regeringens formål er det første, kampen står om at sikre det sidste.

Se også

Arbejde og værnemidler – ikke bankpakker og fyresedler
Udtalelse APK

Her er APKs umiddelbare krav: De rige må betale – krav om økonomisk og social sikring

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne