Værnemidler NU!

Op mod halvdelen af alle med COVID-19 har ingen symptomer – men smitter alligevel. Derfor holder vi afstand. Mens befolkningen skal holde afstand, så udfører sundhedspersonale rutinemæssigt kropsnær pleje og behandling til de ældste, sygeste og svageste borgere og patienter – UDEN AFSTAND ELLER VÆRNEMIDLER!
Det er de risikogrupper vi læser og hører om. Dem, som netop nu ankommer til intensivafdelinger, respiratorer og kapeller.
Underskriftsindsamling er oprettet – se nedenfor

Af Jonas Ørting, sygeplejerske, formand APK


Hvor mange borgere der ulykkeligvis er smittet af symptomfrie portører, plejepersonale, læger og andet sundhedspersonale kan vi kun gisne om.

I Italien er 10% af de smittede sundhedspersonale. I Spanien 14%. Adskillige er døde fordi de passede deres arbejde.

At tro det står anderledes til herhjemme er naivt. Manglende værnemidler og mangelfulde retningslinjer er en bombe under ethvert forsøg på at kontrollere epidemien. Det er at lade hånt om både vores og borgernes sikkerhed. I en situation hvor smittefaren stiger har vi måttet acceptere useriøse retningslinjer og manglende værnemidler både på hospitaler og i kommuner. Det er absurd.

At arbejde under de vilkår, udsætter både den enkelte borger, sundhedspersonalet, sundhedsvæsenet og befolkningen som helhed for unødvendig fare. Det betyder at flere vil dø. Det øger risikoen for en ukontrolleret epidemi.

Det er nu en måned siden vi fik de første corona tilfælde i Danmark og to uger siden statsministeren annoncerede at Danmark lukker ned. Der har været tid, ressourcer og vilje til at give sundhedsministeren uhørt vide beføjelser, til at give erhvervslivet milliarder, til at udkommandere politi og militær. I alle de uger har vi manglet værnemidler.

Der er slet ikke tid til at vente mere, der skal handles nu:

  • intet kropsnært arbejde uden relevante værnemidler
  • tilstrækkelige værnemidler til at efterleve det

DSR, FOA, Lægeforeningen og andre faglige organisationer må vise ansvar, og kræve løsninger omgående, eller totalt stop for alt arbejde der ikke er akut livreddende.

SKRIV UNDER HER: VÆRNEMIDLER NU!

Se link: Op mod halvdelen af alle med COVID-19 har ingen symptomer
Covert coronavirus infections could be seeding new outbreaks

Her er APKs umiddelbare krav: De rige må betale – krav om økonomisk og social sikring


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne