Dansk imperialisme fejrer 800 år for Dannebrog

’Gud har været med’ når danske hære gennem tiderne har erobret og besat andre folkeslags jord og værdier. Lørdag d. 15. juni fejres med pomp og pragt den absurde myte om Dannebrog der faldt ned fra himlen og sikrede den danske korstogshærs sejr over esterne i 1219. I dag er danske hære igen i Estland, nu for at sikre de imperialistiske interesser gennem ”NATOs fremskudte tilstedeværelse”.

C.A. Lorentzens maleri fra 1809 af ‘Dannebrogs fald fra himlen’

Danmarks magthavere har store imperialistiske ambitioner og stormagtsdrømme og hylder de perioder i historien, hvor det lykkedes at underlægge sig andre områder i verden med magt. Som vikingetiden og korstogstiden. Under den daværende danske regerings forhandlinger med Hitler-Tyskland under og op til besættelsen var de forventede erobringer mod øst af bl.a. Estland effektiv lokkemad overfor danske politikere, og var med til at gøre regeringen samarbejdsvillig.

Mellem 1206 og 1645 herskede Danmark over forskellige dele af det nuværende Estland. I dag står danske hære igen i Estland, de baltiske lande er i nutiden både NATOs og Danmarks interesseområde.

I dag sætter danske tropper militær magt bag den kapitalistiske verdensorden og NATOs/USAs magtområder i verden, for markeder, forretningsaftaler, billig arbejdskraft,  råstofadgang osv. Det fejres lørdag af Dannebrogssamfundet, kongehuset inklusive og i dagens anledning repræsenterer dronning Margrethe det officielle Danmark i Tallinn, Estland.

Men det er ikke i toppen af samfundet vi finder et forsvar af Danmark som selvstændig nation – den må befolkningen sikre i form af kampen for at komme ud af monopolernes EU og krigsmagernes NATO.

NATOs fremskudte tilstedeværelse – del af dansk imperialisme

Se link til militærets fejring med F-16 iklædt Dannebrog

Se også artiklen

‘Danmark 2009’: Rystende genkendeligt


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater