Frederikshavns skraldefolk fortsætter strejke for ordnede arbejdsforhold

Opdatering
13. maj 2019

Skuffede skraldefolk fortsætter mandag deres arbejdsnedlæggelse

Der var på morgenmødet for skraldefolkene fra Ramondis Frederikshavns, stor skuffelse og frustration at spore blandt de mange skraldefolk.

Tillidsrepræsentant Palle Jørgensen kunne på morgenmødet fortælle, at der ikke har været nogen henvendelse fra virksomheden udover en opringning fra Driftschef Henrik Bøttern fredag morgen, hvor han fortalte Palle Jørgensen, at de ikke ville forhandle så lang tid de ikke arbejdede.

Det til trods for at Remondis fredag formiddag havde fået at vide, at man var klar til at mødes for at forhandle. Også i weekenden.
Til gengæld kunne Per Thorup Faglig Sekretær, 3F Frederikshavn fortælle, at Remondis ikke har meldt afbud til forhandlingsmødet, der er inviteret til mandag den 13. maj kl 11.00 på 3F Frederikshavns adresse Skippergade 24 Frederikshavn.

”Vi har ikke modtaget afbud, men vi har heller ikke modtaget en accept af mødet. Vi forventer da at de kommer, når de ikke har meldt afbud” udtaler Faglig sekretær Per Thorup.

”Renovationsarbejderne er mere end villige til at komme i gang med deres arbejde igen, men det kræver at vi i fællesskab med Ramondis finder en løsning på konflikten”.

Skraldefolkene støtter op om mødet
Skraldefolkene har besluttet, at de vil møde op i Skippergade 24 kl. 10.30 for at støtte deres forhandlingsfolk.
Ved at være tilstede på adressen, kan de hurtigt tage stilling til forhandlingsresultatet, så de kan komme i gang med deres indsamling af affald, og dermed mindske generne for borgerne mest muligt.

Der er nu oprettet en støtte indsamling i solidaritet med skraldefolkenes kamp for imod påtvungen vedvarende overarbejde – for ordnede arbejdsforhold:

 

 

Nok er nok. Efter i flere måneder at have forsøgt at få deres arbejdsgiver Remondi i tale om især den tilspidsede situation med vedvarende overarbejdspukkel besluttede skraldemændene onsdag at nedlægge arbejdet. Fredag morgen havde Remondi ikke lyttet til de strejkendes krav og der var her 100% opbakning til at fortsætte strejken.

Iflg oplysninger var det dråben der fik bægeret til at flyde over da et par af de ansatte havde fået skriftlige advarsler fordi de ikke kunne påtage sig overarbejde.

Om der tømmes skrald mandag i Frederikshavn tyder meget på afhænger af om Remondi over weekenden er gået ind i reelle forhandlinger.
Forhandlinger Remondi hidtil pure har afvist “så længe der konfliktes”.

Mandag morgen mødes de strejkende for at vurdere om der skal bringes skrald ud igen

Læs også:
Nærmere orientering fra de strejkende lagt ud på 3F Frederikshavn Facebookside:
MODTAGET FRA VORES RENOVATIONSMEDARBEJDERE/SKRALDEFOLK.

“Vi vil gerne overfor borgerne i Frederikshavn Kommune undskylde og beklage, at vi ikke har hentet deres skrald og affald de sidste dage.

Vi skal være de første til at beklage den situation vi står i nu, men nu er vores arbejdsforhold blevet så dårlige, og samarbejdet med virksomheden så anspændt, at vi ikke længere vil stå model til denne behandling.

Vi har siden Frederikshavn Kommune den 1. okt. 2018, indførte 2 kamre spande, haft store problemer med at nå den arbejds-mængde, Renovationsselskabet pålagde os hver dag.

Vi kan simpelthen ikke nå vores arbejde på 7,4 time eller 37 timer om ugen.

Vi har siden den 1. okt. prøvet at få Remondis til at forstå, at vores arbejdsmængde er for alt stor i forhold til arbejdstiden.
Der har været utallige møder med vores Tillidsfolk og 3F Frederikshavn, hvor de sammen har prøvet at få Remondis til at ændre på arbejdsmængden for den enkelte renovations-arbejder, men uden det har ført til et brugbart resultat.

Vi har allesammen siddet sammen med virksomhedsledelsen og forsøgt at finde løsninger.
Og når vi tror vi er nået til enighed, sker der bare stadigvæk ikke noget for at bringe arbejdsmængden ned.
Det har betydet, at vi siden 1. okt. har haft mere eller mindre fast overarbejde, nogle har endda haft det, vi vil kalde massivt overarbejde.

Vi har haft gode kollegaer der er stoppet fordi de ikke kunne holde til enten arbejdet eller den usikkerhed der er, ved ikke at vide hvornår man kan komme hjem til sin familie, efter at have startet på arbejdspladsen kl. 05.00 – 05.30.

Vi har ”slidt” en fantastisk Tillidsrepræsentant og en ligeså dygtig Arbejdsmiljørepræsentant op. De kunne simpelthen ikke overskue opgaven længere.
Vi har nu fået en ny Tillidsrepræsentant, men der er ikke nogen tør binde an med arbejdsmiljøet, og det forstår vi godt. Opgaven er nærmest uoverskuelig.
Det, der nu har gjort, at vi har sagt nok er nok, er at et par af vores gode kollegaer, har fået skriftlige advarsler, fordi de ikke kunne påtage sig yderligere overarbejde den nuværende uge. Det synes vi ikke er i orden, og dem kræver vi trukket tilbage, samtidig med, at vi kræver, at virksomheden nu tager os alvorligt, og begynder at finde løsninger på vores urimelige arbejdsforhold.

Vi håber i har forståelse for vores situation. Vi gør hvad vi kan for at få lov at passe vores arbejde på en værdig måde, og vi glæder os til snart igen at hilse på jer når vi mødes, og hente jeres affald.

Med venlig hilsen
Skraldefolkene i Frederikshavn Kommune.”

3F Frederikshavn


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne