Et år siden Gaza´s “Den Store March For Tilbagevenden” startede

Israel har  brugt dødelige våbenmagt mod ubevæbnede demonstranter under The Great March of Return” som startede op for 1 år siden den 30. marts 2019.
Næsten 200 palæstinensere er blevet dræbt under protester, og over 6.500 andre er blevet sårede af dødelig ammonition.
Til trods for Israels brutale overgreb, deltager tusindvis i demonstrationerne hver uge for at kræve deres rettigheder.

Af Maureen Clare Murphy 28. marts 2019

Palæstinensere vil markere den første årsdage for “The Great March of Return” den 30. marts der startede op for 1 år siden den 30. marts 2018

På den dag deltog titusindvis af palæstinensere i teltbyer og protester langs Gazas østlige grænse for at protestere mod Israels 10 år lange belejring på territoriet.

De protesterende krævede også deres ret til at vende tilbake til landeområder på den andre siden af grænsen hvorfra deres deres familier var blevet tvangsfordrevet. To trediedele af Gazas befolkning på to millioner er flygtninge der stammer fra landområder der nu er indenfor Israels grænser.

Lanceringen af the Great March of Return sammenfalder med Land Day, den årlige markering af seks palæstinensere der blev dræbt under protest mod israelsk landkonfiskation i Gallilæa i 1976.

Femten palæstinensere ble dræbt under den første dagen i the Great March of Return.
Israel har siden brugt dødelige våbenmagt mod ubevæbnede demonstranter.

Næsten 200 palæstinensere er blevet dræbt under protester, og over 6.500 andre er blevet sårede af dødelig ammonition.
Til trods for Israels brutale overgreb, deltager tusindvis i demonstrationerne hver uge for at kræve deres rettigheder.

En FN-undersøgelse har fundet ud af at Israels brug af dødelig magt mod demonstranter garanterer kriminel efterforskning og påtale og kan udgøre krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.

En massiv demonstration forventes denne lørdag hvor palæstinensere markerer første årsdag for protestbevægelsen.

Palæstinensiske, regionale og internationale menneskerettighedsgrupper har udtrykt “alvorlige bekymringer” overfor FN, om at “som den etårige markering nærmer sig, vil de israelske besættelseskræfter igen tage fat på dødelig og anden overdreven magt, herunder levende ammunition, for at undertrykke protesterne ,hvis man ser på deres praksis igennem de sidste 51 uger. ”

Grupperne opfordrede FN til “at tage meningsfuld handling for at forhindre yderligere unødvendige tab af liv og sårede.”

Sker det ikke sagde grupperne, ” Vil FN have stillet straffrihed over skyldighed.”

De opfordrede specifikt FNs generalsekretær António Guterres og Højkommissær for Menneskerettigheder Michelle Bachelet til at foretage et offentligt opkald, der kræver, at Israel respekterer palæstinensernes ret til livet. Opfordre Israel til at trække sine engagements instrukser tilbage. Styrke FN’s tilstedeværelse i Gaza blandt andet med ansvarlige foranstaltninger, herunder at bringe Israels “ulovlige lukning af Gazastriben til ophør”.

“At være det længste uløste spørgsmål, der falder ind under FN’s ansvar, er også for Palæstina blevet en lakmusprøve på effektiviteten af ​​det internationale system som helhed,” tilføjede grupperne.

Her er, hvilke FN-efterforskere og menneskerettighedsgrupper vil have at offentligheden får kendskab til om Returmorgen og Israels the Great March of Return and Israel’s dødelige overgreb……

 

 

 

Oversat fra (eng) se mere her:
One year of Gaza’s Great March of Return


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater