De gule Veste og kvindekamp: Førstehåndsberetning fra Frankrig på Kvinder i Kamps møder i København og Odense

I København og Odense byder der sig nu alle tiders mulighed for at få en førstehåndsberetning fra klassekampen i Frankrig i dag, hvor Kvinder i Kamp holder møder i København og Odense. Bevægelsen De gule Veste har udviklet sig over hele landet og har bragt den franske protest for bedre levevilkår på forsiderne over hele Europa. Kvindernes deltagelse i den sociale kamp vokser, og den franske kvindeunion Organisation de Femmes Egalité har en lang erfaring at trække på. På møderne vil der blive lejlighed til at møde Ana Azaria fra kvindeunionen. Mødet i Odense ligger d. 11. februar og i København d. 12. februar.


Bevægelsen De gule Veste favner en lang række krav fra arbejderklassen og fra andre grupper, der bliver mere og mere klemt i det nyliberale EU, hvor Macron gennem sin tid som præsident har sat turbo på ‘reformer’ der alle har været angreb på tilkæmpede rettigheder. Som det sker i alle EU-lande angribes de sociale rettigheder og levevilkårene.

Offentlig service nedlægges, lønningerne presses, og mens de rige har fået skattelettelser blev ekstraskatten på benzin og diesel dråben der fik protesterne til at bryde ud, på landet og i byen. Regeringen slår sig op som miljø- og klimavenlig, mens de ekstra afgifter i virkeligheden går til militær oprustning, der skal stige med 40 %.

I en udtalelse om De gule Veste skriver Egalité:

“Kvinders deltagelse i den sociale kamp vokser. I byerne er der tale om personale i plejehjem, hospitaler, skoler, piger i hotelbranchen, hjemmeservice bureauer. Ligesom deltagelsen fra kvinder på offentlige ydelser også er vigtig i demonstrationerne mod lukningen af ​​fødeklinikker, eller forsvinden af ​​et klasseværelse, eller et anstændigt sted at bo.

De “gule veste” viste os også, hvordan kvinderne i den brede befolkning i landdistrikterne deltog i at blokere rundkørsler med beslutsomhed. Det gjorde de for konkret at forklare, hvad et usikkert liv eller en elendig pension betyder, hvor meget arbejde det kræver at opfostre et barn, hvad deres angst for deres børns eller børnebørns fremtid er.”

Læs mere her Intet pusterum til Macron: Mere i løn og indkomst nu!

Situationen i Frankrig og kvindernes rolle i bevægelsen vil der blive rig lejlighed til at høre om og diskutere på de to offentlige møder i Købenavn og Odense.

Alle er velkomne – både kvinder og mænd, og der vil blive tolket fra og til fransk.

Se på facebook

Førstehåndsberetning fra Frankrig – De gule veste og kvindekamp
Mandag d. 11. februar kl. 19-22
Kulturmaskinen – Brandts i Odense

Kvindernes rolle i “de gule veste”
Tirsdag d. 12. februar kl. 19-21
Vesterfælledvej 1B, i København

Kvinder i Kamps facebook

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 23. januar 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater