Nej til ghettopakke og nedrivninger – Bliv væk fra vores kvarter!

I Århus blev der som i København og Odense i dag demonstreret mod det forslag til ‘ghettopakke’, der allerede uden at være vedtaget har fået byrådet til at gennemtrumfe en nedrivningsmassakre på tusindvis af familiers boliger i Århus og Odense. Et buldozerangreb der retter sig frontalt mod menneskers basale levevilkår. Som en af talerne udtrykte det: “Vi kalder det ikke en ghetto – vi kalder det vores hjem”.

Abdinasir Jama, formand, afd. 4, BBF (Gellerup) beskrev hvordan Århus byråd tromler henover enhver form for beboerdemokrati og smadrer årtiers arbejde

I Århus har byrådet i huj og hast gennemført deres egen ghettoplan. Efter at begge boligområder – Gellerup og Bispehaven – der vil blive ramt, i de senere år har gennemført omfattende renoveringer med inddragelse af beboere, boligforeninger osv slår byrådet, med regeringens ghettoplan i ryggen alt i stykker. Uden nogen form for kommunikation med beboere eller repræsentanter for beboerne er det besluttet at nedrive 1000 familieboliger. Ikke fordi de fejler noget, eller fordi der kan peges på andre begrundelser. Det drejer sig udelukkende om en udskiftning af mennesker, fra de nuværende beboere, til beboere, der har penge til at købe en ejerbolig.

En underskriftsindsamling der er nået gennem en stor del af de udpegede ghettoområder har givet mellem 90-94 % Nej’er til ghettoplanen blandt de spurgte. Byrådspolitikerne har ikke spurgt en eneste beboer om deres holdning til den vedtagne ‘løsning’!

Ser man på de sociale problemstillinger i områderne, der bruges som påskud for massakren er der på alle parametre kun tal der viser en fremgang. Som flere talere beskrev det, er kriminaliteten for nedadgående og antallet af unge der studerer og gennemfører en uddannelse på vej op.


Vi kræver retten til byen – ikke kun for de velstillede!

Nedrivningsplanerne vil rive mennesker væk fra deres hjem, børn væk fra deres legekammerater og skoler. Hvad ønsker politikerne? spurgte Randi Smitsdorf fra 3F, hvis kontorer ligger midt i en af Århus’ ‘ghetto’-områder. Ingen af os flytter til Risskov eller Aarhus Ø. Nej, vi flytter til det boligområde der bliver den næste ghetto. Lad mennesker være vigtigere end excellark. Vi vil beholde vores hjem og vores arbejde!

Også taleren fra Lejernes Landsorganisation (LLO), Nini Kristensen pointerede hvordan der er tale om en forflytning af mennesker, der pludselig bliver gjort til et problem. I et stort angreb på retten til en god bolig – en del af hele opgøret med retten til velfærd og skabelse af A, B og C-mennesker.

Først solgte kommunerne de sociale boliger ud – nu er turen kommet til de almene boliger. Udviklingen speedes op, og nu tages der magt i brug. Under dække af kamp mod ‘parallelsamfundet’. Byggegrunde placeret det rigtige sted er en unik handelsvare, der ikke kan erstattes, mens beboerne kan fjernes. En fordrivelse af de uønskede er planlagt.
Vi kræver retten til byen, ikke kun for de velstillede!

Bodil, beboer i Bispehaven var taleren bag overskriftens udsagn, og mere rammende kan det ikke siges: Bliv væk fra vores kvarter! Og tilføjede: Jeg skal bæres ud.

Se mere Almen Modstand Århus på facebook

Læs også

Almen modstand Odense: Jan Nielsens tale
KPnet 29. september 2018

Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 29.  september 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater