Svaret er enkelt: LIGELØN – STØRRE NORMERING – MINDRE STRESS

Af Dorte Grenaa, Forkvinde Arbejderpartiet Kommunisterne

Nu vil regeringen sætte endnu flere millioner af til at markedsføre SOSU-uddannelserne. Hele fire ministre har kortlagt kommunernes problemer med at rekruttere til ældreplejen og vil snart nedkomme med en stor og dyr rapport om problemerne.

Men hvor svært kan det være?

Der skal der en hel anden grundløn til end de småprocenter og individuelle lønpuljer sidste OK gav. Væk med lav løn og ind med højere ligeløn.

Der skal lagt større normering i ældreplejen, så man ikke brænder ud af fysisk og psykisk nedslidning flere årtier før den alt for sene pensionsalder. Det nytter ikke, at det kun er det der kan måles og dokumenteres på minutter, der udløses personaletimer.

Der skal sikres mulighed for faste stillinger og fuldtidsstillinger uden gratis mellemtimer, så man ikke skal have flere jobs for at kunne klare en forsørgelse.
Man kan ikke tale sig fra, at uddannelse til et stresset, nedslidende lavtløns kvindejob ikke er attraktivt. Lige meget hvor smart markedsføring man laver.

Når man så lægger en erhvervsskolereform oven i, der har sorteret næste en tredjedel af tidligere elevtal fra pga. besparelser og karakterkrav, så kan det kun forværre situationen.

Sidste år blev der på finansloven afsat 500 mill.kr. årligt fremover på finansloven til bedre bemanding på plejehjem og i hjemmeplejen. Men de når sjældent helt ud på den enkeltes enheds lønbudget for varme hænder. Og det løser ikke problemet med stadig dårligere generelle forhold for både de ældre og de der arbejder direkte med de ældre.

 

Læs også

Afskaf systemet! Dorte Grenaa på KPnetBlogs  
KPnet 16. august 2018

Hvad arbejdsgiverne vil have er billigere arbejdskraft – Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK
KPnet 11. august 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  28. august 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater