Hvad arbejdsgiverne vil have er billigere arbejdskraft – Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Hver dag hører vi arbejdsgivere og politikere klynke over, at der mangler arbejdskraft, hvilket bremser væksten. Hvor vil de hen med den klagesang?

Arbejdsgiverne vil have større adgang til endnu billigere arbejdskraft uden for EU. De vil have reformer, der yderligere hæver pensionsalderen og endnu engang forringer dagpengene. Og politikerne står parat ved reformautomaten.

De sidste overenskomster gav småpenge. Men arbejdsgiverne vil presse lønskruen stadig længere nedad. De vil presse stadig mere effektivitet, fleksibilitet og mobilitet ud af arbejdskraften, indtil den ikke kan mere og kan smides over på offentligt organiseret tvangsarbejde som nedslidt.

Men det er et sygt samfundssystem, hvor arbejdsgivere på den ene side kan nægte at tage lærlinge og over 10.000 stadig mangler praktikpladser, og på den anden hævde, at de er nødt til at skaffe faglærte fra andre lande.

Hvor de nægter folk fuldtid og faste stillinger og samtidig siger, at de ikke kan få folk nok. Hvor politikerne gentager, at manglen på arbejdskraft er det største samfundsproblem-  alt imens at enhver ledig stilling, der slås op, får hundredvis af ansøgninger.

Sygdommen hedder kapitalisme. Her er det konkurrencen om stadig mere profit, der hersker og skaber problemer. Mens det er arbejderne og arbejdskraften, der skaber værdien og betaler prisen.

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK, er et parti, der både kæmper for bedre forhold og mod forringelser. Og som kæmper for et helt andet samfundssystem, hvor det arbejderklassen der har magten til at skabe et samfund indrettet til flertallets bedste.

11. august 2018

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne

 

Følg os her

Arbejderpartiet Kommunisternes hjemmeside

APK på facebook

APK udgiver den daglige netavis KPnet

KPnet hjemmeside

KPnet på facebook

KPnetBlogs


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater