Konspirationernes tidsalder – Oktober Radio Aarhus

Udsendelsen 21. juli 2018

I denne ugens podcast fra Oktober Radio taler vi først om den meget vedholdende konspirations historie, der har fulgt den amerikansk præsidentvalgkamp siden 2016, at Rusland på en eller anden måde har blandet sig og samarbejdet med Donald Trumps kampagnen, eller i det mindste har aktivt bekæmpe Demokraternes kampagne.
Det er som om at Demokraterne endnu ikke har anerkendt valget og på en eller anden måde forestiller sig, at der ligger en Watergate skandale og gemmer sig. I stedet for at forstå at vælgerne faktisk ikke kunne se forskel på de to partier i amerikansk politik, der er stort set lige neoliberalistiske og krigsgale, og derfor valgte en populist der i det mindste lovede at få industriarbejdspladserne tilbage.

Oprindelig kom anklagerne mod Rusland under valgkampen fra Demokraterne egne interne undersøgelse af en læk til wikileaks, men efter to års undersøgelser fra FBI har de stadig ikke fundet konkrete beviser for at Rusland har hacket eller stjålet nogle dokumenter. Alligevel kommer historien op gang på gang, og senest lige op til den seneste uges topmøde i Helsinki mellem Putin og Trump, hvor en række navngivne russere blev sat i forbindelse med lækket til wikileaks.

Det indtryk der står tilbage, er derfor at hackersagen er en del af en kampagne imod Rusland, en kampagne den danske presse er særdeles aktiv deltager i. En kampagne der skal fremstille Rusland som den nye store trussel mod ”vores verden”, og dermed argument for oprustning. Det er samme medier der i store træk har videreformidlet diverse løgnehistorier og krigspropaganda de seneste mange årtier. Og der er ingen som helst grund til at tro at de er blevet sandhedens apostle.

Fra den del af det amerikanske borgerskab som Donald Trump repræsenterer, er der på den anden side en forståelse af at man har presset Rusland så langt tilbage som man kan for nuværende, det er næsten 30 år siden at den kolde krig sluttede med kontrarevolutionernes fuldbyrdelse i østblokken og USA stod tilbage som den eneste supermagt på kloden. Grænserne for hvor langt man kunne trykke Ruslands interessesfære tilbage er ved at være nået, og mere vigtige sager er på dagsordenen i forhold til Kina og den del af føderalisterne i EU ser sig en konkurrent mod USA, er konklusionen fra Donald Trump lejren efter krigen om Syrien og krigen om Ukraine.
Men det er ikke nødvendigvis en konklusion de Europæiske vest magter er enige i, f.eks. har Danmark og de Nordiske lande ambitioner både i Østersøen og i Arktis lige op til den russiske grænse.

Læs mere her:
Trump og Putin i Helsinki: En vej mod afspænding i Europa?

Til sidt omtaler vi to nye bøger
Den ene er Anton Nielsens nye bog “Den danske model – Rids af klassekampens historie” i A4 format i to bind.
Det er en egentlig velfortalt samling af nedslag i arbejderklassens historie tilbage til den første Internationale og Pariserkommunen. Og med eksempler fra mange strejker og demonstrationer i Danmark fra Septemberforliget i 1899 frem til i dag, ikke mindst med fokus på kampen om linjen arbejderbevægelsen op igennem det 18. og 19. århundrede. Bogen er fint illustreret med mange billeder.
Anton Nielsen har en baggrund i det revisionistiske DKP og har også virket som redaktør af KPiDs blad Kommunist, derfor hverken kan eller skal man tage hans bog som den fulde historie.

”De ansatte” – En arbejdspladsroman fra det 22. århundrede, er en ny fremtidsroman af Olga Ravn.
Den er opbygget som en stribe små puslespilsbrikker, hvor man langsomt skal prøve at hitte rede i det store billede i historien. Arbejdspladsen er et rumskib, og på en meget fin måde beskriver den forholdet mellem de forskellige kategorier på skibet, og hvordan den underste kategori af kunstigt skabte menneskelignende individer, bliver bevidste og bære fremtiden i sig, mens gruppen af ægtefødte mennesker hænger fast i fortiden. Repræsentanten for virksomheden der producerede de kunstige individer, udtaler et sted at man har meget bedre styr på opvæksten af de kunstigt skabte individer, med en menneskemoder er der risiko for at arbejderen ikke bliver opfostret korrekt.

OLGA RAVN

Oktober radio holder sommerferie de kommende uger, men er tilbage den 25. august.

 

HØR UDSENDELSEN HER

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  22. juli 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne