”Make peace great again”: Protester mod NATOs topmøde over hele Europa – også i København og Århus

D. 11. – 12. juli holder NATO topmøde i Bruxelles, og fra det internationale netværk ”Nej til krig – Nej til NATO” lyder en international appel om protester og demonstrationer i alle europæiske hovedstæder d. 11. juli. I København samler Tid til Fred – Aktiv mod krig til et ”Grill NATO”-arrangement mod NATO’s krigsforberedelser. I Århus markerer Århus mod Krig og Terror protesten ved at gå på gaden i weekenden op til topmødet.


NATO’s dagsorden til topmødet lyder på en fortsat voldsom forøgelse af militærbudgetterne, ændringer af Europas veje, jernbaner, broer og grænseovergange til transport af tunge våben og tropper med fri adgang frem til den russiske grænse og oprettelse af 2 nye NATO-hovedkvarterer. Alt sker i tæt samarbejde med EU.

At være medlem af NATO betyder at leve under NATO’s og USA’s atomparaply og -strategi, der med den nyeste version betyder, at atomvåbnene fornys og nu defineres som ‘anvendelige våben’ i en kommende krig – en del af krigens værktøjskasse. Og både NATO og EU forbereder sig på krig.

Den nye generation af amerikanske atombomber skal som de nuværende være udstationeret i Belgien, Tyskland, Holland, Italien og Tyrkiet.

Atomvåben i Europa fornys

Faren for atomkrig i Europa og i hele verden er truende. I appellen står bl.a.:

“Som verden bliver stadig mere farlig dag for dag, har behovet for handling for fred aldrig været mere livsvigtig. Med den øgede militarisering har behovet for et folkeligt globalt alternativ for retfærdighed, bæredygtighed og fred aldrig været større. Siden NATO’s seneste topmøde i 2017 har vi set en optrapning af en atomvåben retorik mellem Trump og Nordkorea og gentagne trusler om at udløse en tredje verdenskrig. At leve i skyggen af trusler om udslettelse er ikke en situation der kan tolereres af menneskeheden, og vi – verdens befolkning – afviser krigsmageriet.

NATO’s handlinger og krigsophidsende retorik optrappes stadig ifht Rusland: Den øgede NATO-tilstedeværesle fra NATO’s side var en stærkt medvirkende faktor til konflikten mellem Rusland og Georgien i 2008 og til den tiltagende krise i Ukraine. NATO har i den seneste periode forværret situationen ved at annoncere nye baser i det østlige Europa. Udsendte tropper er ankommet til Estland, Letland, Litauen og Polen fra 2017. EU bliver stadigt tættere forbundet med NATO. Oprettelsen af PESCO er bare det seneste udtryk for den hurtige og farlige militarisering af EU som en af NATO’s støttepiller”.

Se den internationale appel til handling ”Make peace great again”

Her kan vi tilføje, at Danmark i høj grad er en del af dette tættere militære samarbejde mellem NATO og EU – på trods af vores forsvarsundtagelse, der omgås på det groveste. Dette stod helt klart, da Danmark trådte ind i planerne om en interventionsalliance mellem 9 EU-lande og Storbritannien.

GRILL NATO København d. 11. juli

Kl 18 mødes man ved Fredstrappen i Nørrebroparken (den grønne kile) ved krydset Stefansgade / Hørsholmsgade hvor man griller NATO.

Se mere her
Protest mod Nato-topmødet i juli

Tid til Fred opfordrer alle der har mulighed til at være med til uddeling af løbesedler om arrangementet så mange steder som muligt. Dette sker fra kl 16. (kontakt Claus Kiær clauskiaer@hotmail.com)

Se
flyer forside
og
flyer bagside

Århus – NATO-protest d. 6. og 7. juli

Århus mod Krig og Terror vil være synlige i byen i weekenden op til topmødet. Alle er velkomne til uddeling af løbesedler fredag d. 6. juli kl. 15-16 og lørdag d. 7. juli kl. 11-12, begge dage på Banegårdspladsen.

Se løbesedlen i pdf

Billedet er fra gadeaktion mod NATO’s topmøde 2017

Se også

NATO holder topmøde 11.-12. juli – Hvad vil der ske? Af Århus mod Krig og Terror
KPnet 2. juli 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 2. juli 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater