Lærerne: Stem Nej i maj! Tale på Den røde plads i Fælledparken

Folkeskolelærer Karna Larsens tale 1. maj 2018 på Den røde plads i Fælledparken

Lærerne har ikke haft en forhandlet arbejdstidsaftale i 5 år. I 5 år har der ikke været realitetsforhandlinger for lærerne om de værnsregler, der skal beskytte lærerne mod at slide sig op af arbejde.

Det vil arbejdsgiverne ikke give os. De vil tvært imod tage værnsreglerne fra andre faggrupper også.

Trods 800.000 offentlige ansatte og mere end en halv befolkning i ryggen lykkedes det ikke for vores fagforenings top at få vores værnsregler tilbage. Deres samarbejdslinje fejlede.

Hvad har vi så fået ud af 5 måneders mobilisering og forhandling med arbejdsgiverne?  Det ved vi ikke med sikkerhed endnu. Vi ved, at Lov 409 fortsætter, og så har vi fået stillet en kommission i udsigt ved et ja til urafstemningen. En kommission, der i bedste fald er en syltekrukke, og i værste fald vil komme til at placere et ansvar for folkeskolereformens manglende succes hos lærerne. 

Vi – fagbevægelsens medlemmer – bør ikke frygte en åben konflikt med medvind i ryggen.  Regering og folketing bør frygte det.  

Kun ved at komme ind i klassekampen og ved at tage de åbne konflikter får vi en retfærdig del af den vækst, vi skaber med vores arbejde.

Med min stemme sender jeg konflikten om lærernes arbejdstidsaftale og LOV409 tilbage hvor den har sin oprindelse. Tilbage til Christiansborg.

Det kan vi gøre i fællesskab ved at

 #Stemme nej i maj

# STEM NEJ!

Se også

Den globale model hedder klassekamp
KPnet 2. maj 2018

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  2 maj 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne