Længe leve Palæstina! Tale på Den røde plads i Fælledparken 1. maj 2018

Ayat Mohameds tale for Den palæstinensiske forsamling i Danmark 1. maj 2018 på Den røde plads i Fælledparken, København

Kære kammerater,

Tak fordi i har inviteret Den palæstinensiske forsamling i Danmark, til at holde en tale.

Kære kammerater,

Palæstinensere i Gazastriben og andre steder i Palæstina har protesteret for den femte fredag i træk som en del af Great March of Return-bevægelsen.

Kære kammerater,

Siden protesterne startede den 30. marts er 45 palæstinensere i Gaza dræbt af israelske styrker og mere end 5.500 sårede, når de marcherende kræver ret til at vende tilbage til deres hjem beslaglagt af Israel i 1948.

Denne nye barbariske handling udført af staten Israel chokerede verden. Den zionistiske hær åbner ild mod demonstrationer med tusindvis af ubevæbnede palæstinensere.

Overtrædelsen stiger sammen med antallet af videoer af denne rædselsfulde massakre, som den der viser det øjeblik, hvor Abdelfatáh Abd al-Nabi, en 18-årig, der løber i modsat retning af grænsehegnet, rammes bagfra  af en israelske snigskytte.

Ikke underligt, det er Israel. En racistisk folkemordsstat. En militær imperialistisk enklave midt i en region, som den har til formål at fortsætte plyndringen af.

Kære kammerater,

Det palæstinensiske folk, hovedsagelig i Gaza-striben, gik på gaderne for at kræve ret til at vende tilbage til de millioner af flygtninge, der blev fordrevet fra deres hjem på grund af Israels blodige besættelse af deres territorium.

Tusindvis kom tæt på grænsen og blev modtaget med zionistiske kugler. Tilbagevendelsesprotesten var også begyndelsen på en kampproces, der i hvert fald vil vare indtil Nakba [katastrofens] dag 15. maj. I 2018 vil det være 70 år siden usurpationen [af det palæstinensiske land] fra staten Israel.

Kære kammerater,

Trods dens protokol med “humanitære” påskrifter vaskede FN, som altid tjener imperialisme og dets zionistiske enklave, sine hænder. Antonio Guterres, generalsekretæren, bad begge parter om at “begrænse” sig og “undgå foranstaltninger, der kan sætte civile i fare.” Selv med billeder, der viser, at kun den palæstinensiske side havde civile, og at de blev massakreret af en professionel hær med snigskytter, artilleri, droner, gasser osv., lyder FNs anmodning til “begge sider” om at begrænse vold! Imperialistisk hykleri kender ingen grænser.

Men vreden vokser. I palæstinensiske byer på Vestbredden, som Ramallah, Bethlehem, Hebron, Nablus og Jericho, er der demonstrationer og protester.

Hvad sker indtil Nakba-dagen er uforudsigeligt, men det er sikkert, at demonstrationens dynamik er i live. Der er en ny palæstinensisk fortrop, bestemt, modig, med intet at tabe. En fattig ungdom, som allerede har vist sig at være villig til at fortsætte kampen mod den zionistiske usurpation.

Kære kammerater,

Vi forsvarer ødelæggelsen af den zionistiske delstat Israel, og vi kæmper for en samlet, sekulært, demokratisk, ikke-racistisk Palæstina på hele dets historiske område. Denne sag må omfavnes af arbejderklassen og befolkningerne globalt. Hver eneste palæstinensisk sejr er en sejr for de udnyttede og undertrykte over hele verden.
Især er dette årsagen til at  befolkningen i Mellemøsten, som må tag ledelsen og rejse sig mod imperialismens fæstning den zionistiske stat Israel” , mod kontrarevolutionen og udlyndringen af ressourcerne .

Der er ingen løsning i regionen, medmindre Israel bliver besejret. Det palæstinensiske folks historiske kamp viser vejen!

Kære kammerater,

Som svar på Trumps meddelelse om anerkendelse af Jerusalem som hovedstad for den zionistiske besættelses-stat (Israel), opfordrer vi jer til at gribe ind og bekræfte følgende:

1) Byen Jerusalem er religionernes vugge, en palæstinensisk arabisk by og hovedstaden for Palæstina

2) Vi bekræfter, at forsvaret af vores sag og at kæmpe mod besættelsen er en ret og ikke terrorisme

3) Vi opfordrer arbejdstagerne og solidaritetsaktivisterne i alle dele af verden til at imødegå  Trump, verdenslederen for ekstremisme og racisme,  og bekræfte, at udvidelse af boykotten af den israelske besættelsesstat og dens organisationer er det bedste svar

4) Vi takker alle stater, som modsatte sig denne racistiske beslutning, og har forpligtet sig til at betragte Jerusalem som en by under besættelse, og beder dem om at anerkende staten Palæstina

5) Vi opfordrer vores kammerater over hele verden til at organisere dage med vrede og protester mod USAs beslutning og opfordrer fagforeningerne i USA til at udtrykke deres holdning til regeringens beslutning, som vi anser for at være en eskalering og en aggression mod det palæstinensiske folks rettigheder, som er fastlagt i folkeretten.

Længe leve arbejderklassen!

Længe leve den internationale solidaritet!

Længe leve Palæstina!

SE TALEN PÅ VIDEO HER

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  2 maj 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne